20 maj 2014 15:00

23 jan 2015 15:44

Bra insats av Cecilia mot proffsen

TRIATHLON: Tolva på internationell tävling i Spanien

Cecilia Jessen, Team Racerdepån och Skövde Triathlonklubb, debuterade i den högsta proffsklassen på en internationell tävling i Mallorca, Spanien. Där blev det en tolfte plats för 28-åringen från Skövde.
– Jag ville se var jag stod mot dem bästa och det finns utvecklingspotential. Jag vill satsa vidare och målet är att tävla på VM i Sverige nästa år, säger hon.

Cecilia Jessen genomförde en halv iromandistans på drygt fem timmar på en internationell tävling på Mallorca den 10 maj. Tiden stannade på 5,07,6. Hon avverkade först de 1,9 kilometerna simning på 29 minuter och elva sekunder, sedan de 90 kilometerna cykling på 2,50,54 för att sedan springa de sista 21 kilometerna på 1,40,39.

Det var en bit upp till segrande Lisa Hütthaler från Österrike som fick totaltiden 4,18,50.

Bra insats direkt

Jessens förutsättningar var inte optimala. Hon hade en bakterieinfektion i kroppen som satte ner hennes förmåga och som efteråt ledde till att hon fick läggas in på sjukhus.

– Simningen gick jättebra men på cyklingen hade jag förväntat mig mer men det fanns ingen kraft i benen. Löpningen gick relativt bra men jag hade problem med magkramp och så, säger hon.

– Jag ville se var jag stod i det sammanhanget och det finns utvecklingspotential. Jag stod mig ganska väl och en tolfte plats var under omständigheterna mycket bra. De flesta jag mötte har flera års erfarenhet och är heltidsproffs, fortsätter Jessen.

Målsättningen är att tävla på VM i Sverige i långdistans nästa sommar. Dit kvalificerar man sig på SM i Motala i slutet av juni som därför är årets stora mål.

Jessen jobbar på Trängregementet och tävlar även militärt i triathlon. Den 12 juni ska hon vara med i en Europatävling i Holland.

Tobias fick mersmak

En annan Skövdetriathlet, Tobias Birgersson, var och tävlade i Marseille i helgen. Han genomförde den halva ironmandistansen på drygt fem och en halvtimma (5,30,37).

– Det var min första tävling utomlands och det känns skönt att ha genomfört den. Tyvärr kraschade jag på cykelsträckan och blev mörbultad. Det var en lurig bana med mycket branta uppförsbackar och snabba nerförsbackar. Den här banan ska jag annars klara på fyra och en halv timma, säger Birgersson.

– Jag började med triathlon för bara tre år sedan och i år handlar det bara om att få igång känslan för ironman och träna så mycket som möjligt. I sommar planerar jag att köra två tävlingar (Haugesund och Kronborg). Jag ska även göra några ironman i Sverige och siktar på SM i medeldistans i Jönköping, säger 26-åringen.

Bertrand Billard från Frankrike som fick totaltiden 3,58,27 segrade i Birgerssons motionsklass.

Cecilia Jessen genomförde en halv iromandistans på drygt fem timmar på en internationell tävling på Mallorca den 10 maj. Tiden stannade på 5,07,6. Hon avverkade först de 1,9 kilometerna simning på 29 minuter och elva sekunder, sedan de 90 kilometerna cykling på 2,50,54 för att sedan springa de sista 21 kilometerna på 1,40,39.

Det var en bit upp till segrande Lisa Hütthaler från Österrike som fick totaltiden 4,18,50.

Bra insats direkt

Jessens förutsättningar var inte optimala. Hon hade en bakterieinfektion i kroppen som satte ner hennes förmåga och som efteråt ledde till att hon fick läggas in på sjukhus.

– Simningen gick jättebra men på cyklingen hade jag förväntat mig mer men det fanns ingen kraft i benen. Löpningen gick relativt bra men jag hade problem med magkramp och så, säger hon.

– Jag ville se var jag stod i det sammanhanget och det finns utvecklingspotential. Jag stod mig ganska väl och en tolfte plats var under omständigheterna mycket bra. De flesta jag mötte har flera års erfarenhet och är heltidsproffs, fortsätter Jessen.

Målsättningen är att tävla på VM i Sverige i långdistans nästa sommar. Dit kvalificerar man sig på SM i Motala i slutet av juni som därför är årets stora mål.

Jessen jobbar på Trängregementet och tävlar även militärt i triathlon. Den 12 juni ska hon vara med i en Europatävling i Holland.

Tobias fick mersmak

En annan Skövdetriathlet, Tobias Birgersson, var och tävlade i Marseille i helgen. Han genomförde den halva ironmandistansen på drygt fem och en halvtimma (5,30,37).

– Det var min första tävling utomlands och det känns skönt att ha genomfört den. Tyvärr kraschade jag på cykelsträckan och blev mörbultad. Det var en lurig bana med mycket branta uppförsbackar och snabba nerförsbackar. Den här banan ska jag annars klara på fyra och en halv timma, säger Birgersson.

– Jag började med triathlon för bara tre år sedan och i år handlar det bara om att få igång känslan för ironman och träna så mycket som möjligt. I sommar planerar jag att köra två tävlingar (Haugesund och Kronborg). Jag ska även göra några ironman i Sverige och siktar på SM i medeldistans i Jönköping, säger 26-åringen.

Bertrand Billard från Frankrike som fick totaltiden 3,58,27 segrade i Birgerssons motionsklass.