22 maj 2014 21:03

23 jan 2015 15:28

Tre mål – men inga SAIK-poäng

Efter två 0–0-matcher hemma på Södermalms IP blev det ett riktigt målfyrverkeri i mötet med FC Trollhättan. Dessvärre för Skövde AIK var det bortalaget som gjorde fyra av de sju målen och SAIK blev utan poäng.

I den tredje hemmamatchen kom målen på Södermalms IP och det var en rejäl ketchupeffekt. Mållöst mot såväl Norrby som Motala förbyttes i sju fullträffar mot Trollhättan. SAIK inledde målskyttet i den 23:e minuten genom Edin Hamidovic som sköt ett lurigt skott. Efter en trevande inledning var det startskottet på en mer händelserik period där båda lagen spelade bra och skapade chanser.

Botalaget var dock effektivare och inom loppet av en halvtimme hade Trollhättan gjort fyra mål och kopplat ett järngrepp om matchen. Två av målen kom före pausen och övriga två i den andra halvleken. Sedan reducerade Skövde två gånger om, men Hanna Abrahams 3–4 kom i den 89:e minuten och SAIk lyckades inte få till något bra läge för en kvittering efter det.

Viktiga poäng för Trollhättan som passerar Skövde i tabellen.

I den tredje hemmamatchen kom målen på Södermalms IP och det var en rejäl ketchupeffekt. Mållöst mot såväl Norrby som Motala förbyttes i sju fullträffar mot Trollhättan. SAIK inledde målskyttet i den 23:e minuten genom Edin Hamidovic som sköt ett lurigt skott. Efter en trevande inledning var det startskottet på en mer händelserik period där båda lagen spelade bra och skapade chanser.

Botalaget var dock effektivare och inom loppet av en halvtimme hade Trollhättan gjort fyra mål och kopplat ett järngrepp om matchen. Två av målen kom före pausen och övriga två i den andra halvleken. Sedan reducerade Skövde två gånger om, men Hanna Abrahams 3–4 kom i den 89:e minuten och SAIk lyckades inte få till något bra läge för en kvittering efter det.

Viktiga poäng för Trollhättan som passerar Skövde i tabellen.

Matchen i siffror

Division 1 södra:

SKÖVDE AIK—FC TROLLHÄTTAN

3—4(1—2)

Målen: 1—0 (23) Edin Hamidovic, 1—1 (25) Jonas Bjurström (straff), 1—2 (40) Victor Mollapolci, 1—3 (47) Josef Daoud, 1—4 (56) Josef Daoud, 2—4 (63) Hanna Abraham, 3—4 (89) Edin Hamidovic.

Varning, S: Jesper Johansson, Anton Vilstrup. T: Dragan Bogdanovic, David Bennhage.

Domare: Andreas Svahn, Karlskoga.

Analys: Skövde AIK höll jämna steg med Trollhättan, men bortalaget var tyngre och fick ut mer av sitt anfallsspel. FCT:s effektivitet blev avgörande i den här matchen där det över 90 minuter var relativt jämnt spelmässigt. Det fanns en del positivt i Skövdes spel där man hade offensiva lösningar och hittade igenom FCT:s försvar såväl centralt som på kanterna. I straffområdet vägde dock SAIK för lätt. Samtidigt slarvade Skövde för mycket och tappade boll i fel lägen. Ofta på mittplan och det utnyttjade Trollhättan på bästa sätt.