23 maj 2014 09:00

23 jan 2015 15:44

Berggren redo för ännu en SM-final

HANDBOLL: Team från Skövde är med och styr arrangemanget

På lördagen avgörs SM-finalerna i handboll i Malmö Arena. Inga lag från Skövde är med i år, men ett team från stan med Henrik Berggren i spetsen har ändå en nyckelroll när det gäller själva arrangemanget.
– Även om man varit med några år är det alltid speciellt, säger Berggren.

Det var 2005 som svensk handboll skapade den speciella SM-finaldagen där såväl dam- som herrfinal avgörs samtidigt. De första finalerna avgjordes i Globen med både Skövde HF och IFK Skövde som deltagande lag. 2007 upprepades den historien i Globen och Henrik Berggren har varit engagerad sedan 2006.

Henrik glimtar förbi då och då i TV-rutan i sin roll som studioman där han styr mycket av det som händer under sändningen.

– Klart att vi har körschema och en noggrann planering, men eftersom det är idrott vet man ju aldrig riktigt vad som sker och ibland är det snabba ryck och tvära kast, säger Berggren som onekligen trivs i en roll där han är självlärd.

Totalt sett handla det om drygt fyra timmars direktsändning där Berggrens bolag tillsammans med två andra företag från Skövde är med och producerar och totalt sett rör det sig om tre olika uppdrag, sponsorernas utställning i foajén, produktion av arrangemanget, dels inne i arenan och dels den för SVT samt stå för all bildproduktionen från SM-banketten på kvällen på ett hotell i Malmö.

Några speciella saker som du oroar dig för så här innan?

– När allt folk och material är på plats känns det lugnt, sedan brukar det rulla på. När det gäller själva arrangemanget är det alltid stressigt mellan finalerna. Tjejerna skall fira och hyllas, samtidigt som det skall snabbt och ställa om för herrfinalen när lagen skall in och värma upp.

Totalt sett är det ett gäng på nio personer och tre företag från Skövde som är inblandat i SM-finalarrangemanget.

Det var 2005 som svensk handboll skapade den speciella SM-finaldagen där såväl dam- som herrfinal avgörs samtidigt. De första finalerna avgjordes i Globen med både Skövde HF och IFK Skövde som deltagande lag. 2007 upprepades den historien i Globen och Henrik Berggren har varit engagerad sedan 2006.

Henrik glimtar förbi då och då i TV-rutan i sin roll som studioman där han styr mycket av det som händer under sändningen.

– Klart att vi har körschema och en noggrann planering, men eftersom det är idrott vet man ju aldrig riktigt vad som sker och ibland är det snabba ryck och tvära kast, säger Berggren som onekligen trivs i en roll där han är självlärd.

Totalt sett handla det om drygt fyra timmars direktsändning där Berggrens bolag tillsammans med två andra företag från Skövde är med och producerar och totalt sett rör det sig om tre olika uppdrag, sponsorernas utställning i foajén, produktion av arrangemanget, dels inne i arenan och dels den för SVT samt stå för all bildproduktionen från SM-banketten på kvällen på ett hotell i Malmö.

Några speciella saker som du oroar dig för så här innan?

– När allt folk och material är på plats känns det lugnt, sedan brukar det rulla på. När det gäller själva arrangemanget är det alltid stressigt mellan finalerna. Tjejerna skall fira och hyllas, samtidigt som det skall snabbt och ställa om för herrfinalen när lagen skall in och värma upp.

Totalt sett är det ett gäng på nio personer och tre företag från Skövde som är inblandat i SM-finalarrangemanget.