23 maj 2014 21:06

23 jan 2015 15:44

Rafflande boule i Skövde

BOULE: Nordic Petanque Weekend drog i gång

I stålande solsken drog Club la Boule de Trix i gång Nordic Petanque Weekend med Eurofight – en trippeltävling i världsklass.
– Fantastiskt kul att ha en sådan här inbjudningstävling, säger Mattias Thorell som är ansvarig för tävlingen.

Förutom en skojtävling i singel där 24 spelare deltog var fredagen vigd åt inbjudningstävlingen Eurofight där åtta särskilt inbjudna lag av bästa snitt spelade mot varandra. Norges, Danmarks, Finlands och Sveriges VM-lag fanns på plats och vid sidan om dem flera duktiga svenska lag samt ett vasst franskt lag. De var här i fjol också och ville gärna komma tillbaka när de blev inbjudna på arrangörens bekostnad.

– De gillar tävlingen, konstaterar Thorell.

De hann precis till Skövde i tid för matchstart.

– De hoppade ur minibussen, sprang upp i parken och började spela direkt, berättar Thorell.

Han fortsätter:

– Vi försökte få hit franska landslaget, men de var upptagna. De spelas tre internationella tävlingar i Frankrike den här helgen.

Någon succé blev det dock inte för det franska laget utan det blev utslagna redan i gruppspelet efter förlust i en jämn match mot det danska landslaget.

Många banor

Tävlingens huvudbana har anlagts på kulturhustorget och inför ögonen på nyfiken publik bjöds det på flera välspelade matcher. Dessutom var det spel på en mängd olika banor i kyrkparken och så kommer det att fortsätta i helgen. Under lördagen startar huvudnumret Nordic Petanque Fight – en trippeltävling som pågår i två dagar. Där är 68 lag anmälda vilket är lika många som förra året då Club la Boule de Trix arrangerade Nordic Petanque Weekend för första gången.

Vann Eurofight gjorde Danmark som besegrade Sverige i finalen.

Förutom en skojtävling i singel där 24 spelare deltog var fredagen vigd åt inbjudningstävlingen Eurofight där åtta särskilt inbjudna lag av bästa snitt spelade mot varandra. Norges, Danmarks, Finlands och Sveriges VM-lag fanns på plats och vid sidan om dem flera duktiga svenska lag samt ett vasst franskt lag. De var här i fjol också och ville gärna komma tillbaka när de blev inbjudna på arrangörens bekostnad.

– De gillar tävlingen, konstaterar Thorell.

De hann precis till Skövde i tid för matchstart.

– De hoppade ur minibussen, sprang upp i parken och började spela direkt, berättar Thorell.

Han fortsätter:

– Vi försökte få hit franska landslaget, men de var upptagna. De spelas tre internationella tävlingar i Frankrike den här helgen.

Någon succé blev det dock inte för det franska laget utan det blev utslagna redan i gruppspelet efter förlust i en jämn match mot det danska landslaget.

Många banor

Tävlingens huvudbana har anlagts på kulturhustorget och inför ögonen på nyfiken publik bjöds det på flera välspelade matcher. Dessutom var det spel på en mängd olika banor i kyrkparken och så kommer det att fortsätta i helgen. Under lördagen startar huvudnumret Nordic Petanque Fight – en trippeltävling som pågår i två dagar. Där är 68 lag anmälda vilket är lika många som förra året då Club la Boule de Trix arrangerade Nordic Petanque Weekend för första gången.

Vann Eurofight gjorde Danmark som besegrade Sverige i finalen.