26 maj 2014 14:03

23 jan 2015 15:44

Pär satte varvrekord i Roadsport

BILSPORT: Bra dag för Fredrikssons på Kinnekulle Ring

Pär Fredriksson från Skövde och tävlande för Skaraborgs Sportvagnsklubb hade en perfekt söndag på Kinnekulle Ring.

Han kom tvåa i första racet Roadsport och vann det andra. Då satte han också banrekord för klassen, med varvtiden 59,575 och leder klassen totalt efter körda fyra race.

Efter regn på lördagens tidsträning bjöds det i söndags på soligt och fint väder och ny asfalt var greppet det bästa och det bjöds på bra racing i ett antal klasser.

I första racet i Roadsport hade Pär Fredriksson häng på Frölundas Joachim Osbeck alla 15 varven, men kom aldrig riktigt nära. Här kom Skövdes Anders Eriksson fyra med sin Caterham 7. I andra racet tog Pär täten i klassen och jagades hårt hela tiden av Osbeck i en Lotus Elise. Det blev riktigt tätt i några svängar och lurigt vid en varvning, men Pär höll undan. Han vann klassen och hade bara tre i snabbare klassen Roadsport A framför sig.

– Min tur att lyckas. Ett av mina bästa race och klockrent från början till slut. Jag var lite stressad med Osbeck tätt bakom och fick till några annorlunda spårval, men på de tre sista varven hade jag hyfsad kontroll, säger Pär Fredriksson.

Pappan blev trea

Pappa Roger Fredriksson från Stenstorp, körde med samma Porsche 944 i klassen Modsport III. Enda skillnaden på bilen var en vinge i bak och bredare bättre däck. Roger kom trea i klassen i båda racen och var också under minuten på varvet för första gången. 59,945 var dock fyra tiondelar långsammare än sonen.

Han kom tvåa i första racet Roadsport och vann det andra. Då satte han också banrekord för klassen, med varvtiden 59,575 och leder klassen totalt efter körda fyra race.

Efter regn på lördagens tidsträning bjöds det i söndags på soligt och fint väder och ny asfalt var greppet det bästa och det bjöds på bra racing i ett antal klasser.

I första racet i Roadsport hade Pär Fredriksson häng på Frölundas Joachim Osbeck alla 15 varven, men kom aldrig riktigt nära. Här kom Skövdes Anders Eriksson fyra med sin Caterham 7. I andra racet tog Pär täten i klassen och jagades hårt hela tiden av Osbeck i en Lotus Elise. Det blev riktigt tätt i några svängar och lurigt vid en varvning, men Pär höll undan. Han vann klassen och hade bara tre i snabbare klassen Roadsport A framför sig.

– Min tur att lyckas. Ett av mina bästa race och klockrent från början till slut. Jag var lite stressad med Osbeck tätt bakom och fick till några annorlunda spårval, men på de tre sista varven hade jag hyfsad kontroll, säger Pär Fredriksson.

Pappan blev trea

Pappa Roger Fredriksson från Stenstorp, körde med samma Porsche 944 i klassen Modsport III. Enda skillnaden på bilen var en vinge i bak och bredare bättre däck. Roger kom trea i klassen i båda racen och var också under minuten på varvet för första gången. 59,945 var dock fyra tiondelar långsammare än sonen.

  • Jonny Persson

Resultat

Racing, SSK-Serien, Kinnekulle Ring 25 maj:

Roadsport B, Race 1: 1) Joachim Osbeck, Västra Frölunda, Lotus Elise S2, 2) Pär Fredriksson, Skövde, Porsche 944 S2, + 1,550, 3) Max Lindholm, Edsvalla, Triumph TR2, +13,653, 4) Anders Eriksson, Skövde, Caterham 7, - 1 varv.

Roadsport B, Race 2: 1) Pär Fredriksson, 2) Joachim Osbeck, + 1,890, 3) Max Lindholm, +16,102, 8) Malin Eriksson, Skövde, Caterham 7, - 2varv.

Modsport III, Race 1: 1) Per Gustavsson, Laxå, BMW M3, 2) Thomas Larsson, Kävlinge, Porsche 944 Turbo, +10,350, 3) Roger Fredriksson, Stenstorp, Porsche 944 S2, + 21,533.

Modsport III, Race 2: 1) Per Gustavsson, 2) Thomas Larsson, +30,003, 3) Roger Fredriksson, - 1 varv.

Renault Junior Cup, Race 1: 1) Heidi Ryrlén, Nossebro, 2) William Gunnarsson, Linköping, +0,562, 3) Klas Ekstrand, Furulund, +1,329.

Renault Junior Cup, Race 2: 1) Klas Ekstrand, 2) William Gunnarsson, 3) Heidi Ryrlén.

VolvoCupen, Race 1: 1) August Krokström, Kinna, Volvo 855, 2) Jan Johansson, Onsala, Volvo 940, +1,261, 3) Erik Halvorsen, Saetre Norge, Volvo S40, +1,668., 6) Emil Roman Karlsson, Lidköping, Volvo 850, +3,697.

VolvoCupen, Race 2: 1) August Krokström, 2) Daniel Malmborg, Bålsta, Volvo 850, +6,695, 3) Erik Halvorsen, +6,914, 6) Emil Roman Karlsson, +10,637.