26 maj 2014 09:16

23 jan 2015 15:28

Sjöstrand tysk mästare efter drama

Johan Sjöstrand blev på lördagskvällen tysk ligamästare med THW Kiel. Detta efter ett närmast osannolikt målskillnadsdrama.

27-åringens Kiel, som bärgade sitt tredje raka ligaguld, var i brygga inför helgens avslutande omgång i tyska Bundesliga. Rhein Neckar-Löwen och Kiel låg visserligen på samma poäng i tabelltoppen, men det förstnämnda laget hade åtta plusmål till godo på det regerande mästarlaget.

Kiel gjorde sitt och med Sjöstrand i målet i lite mer än halva matchen, vann laget med 37–23 hemma mot tabellfemman Füchse Berlin. Seriespelet fick då en otrolig upplösning eftersom Rhein Neckar-Löwen också vann, men endast med 40–35 borta mot Vfl Gummersbach vilket gjorde att Kiel passerade i toppen med endast två plusmål till godo.

Det var Sjöstrand andra raka ligaguld – förra året vann han den danska ligan med Ålborg och hans första säsong i stjärnspäckade THW Kiel slutade alltså även den med ligaseger.

27-åringens Kiel, som bärgade sitt tredje raka ligaguld, var i brygga inför helgens avslutande omgång i tyska Bundesliga. Rhein Neckar-Löwen och Kiel låg visserligen på samma poäng i tabelltoppen, men det förstnämnda laget hade åtta plusmål till godo på det regerande mästarlaget.

Kiel gjorde sitt och med Sjöstrand i målet i lite mer än halva matchen, vann laget med 37–23 hemma mot tabellfemman Füchse Berlin. Seriespelet fick då en otrolig upplösning eftersom Rhein Neckar-Löwen också vann, men endast med 40–35 borta mot Vfl Gummersbach vilket gjorde att Kiel passerade i toppen med endast två plusmål till godo.

Det var Sjöstrand andra raka ligaguld – förra året vann han den danska ligan med Ålborg och hans första säsong i stjärnspäckade THW Kiel slutade alltså även den med ligaseger.