30 maj 2014 11:55

23 jan 2015 15:45

Inför Oskarshamns AIK–Skövde AIK

Skövde AIK följde upp 2–1-segern mot Uddevalla med en mindre bra insats mot FC Trollhättan. Nu får laget chans till revansch när nykomlingen Oskarshamn väntar på bortaplan.

OAIK inledde seriespelet med tre raka kryssmatcher, men har följt upp det med tre raka förluster och huserar i botten av tabellen – liksom SAIK.

– Det är en viktig match som alla andra, säger tränaren Charbel Abraham.

– En vinst för vår del skulle ge oss bra marginal ner till dem. Så det vill vi gärna ha.

Efter att ha haft stora problem med målproduktionen har Skövde börjat hitta nätet och har på två matcher gjort fem mål. Senast mot Trollhättan gjorde laget tre, men det räckte ändå inte till några poäng då FCT gjorde fyra.

– Det känns som att vi har gjort framsteg hela vägen. Tyvärr gjorde vi en lite mindre bra match mot Trollhättan, det var stora delar av matchen som blev avgörande tycker jag. Men jag tycker vi har haft en bra diskussion efter den matchen, säger Abraham och hoppas visa att insatsen bara var en engångsföreteelse.

Hanna är ljumskskadad

SAIK har spelat mycket på sistone och avancerade till DM-kvartsfinal i tisdags i en match där Hanna Abraham sträckte sig i ljumsken. Han är inte spelbar mot Oskarshamn, liksom David Lidholm som störs av sin lårskada. Armend Suljev och Albin Arneng står också över i mötet med nykomlingen.

– Det är ett lag som jobbar väldigt hårt, de jobbar mycket på omställningar och sånt. Jag träffade deras tränare på upptaktsträffen och det var så han ville att de skulle spela, säger Abraham.

OAIK inledde seriespelet med tre raka kryssmatcher, men har följt upp det med tre raka förluster och huserar i botten av tabellen – liksom SAIK.

– Det är en viktig match som alla andra, säger tränaren Charbel Abraham.

– En vinst för vår del skulle ge oss bra marginal ner till dem. Så det vill vi gärna ha.

Efter att ha haft stora problem med målproduktionen har Skövde börjat hitta nätet och har på två matcher gjort fem mål. Senast mot Trollhättan gjorde laget tre, men det räckte ändå inte till några poäng då FCT gjorde fyra.

– Det känns som att vi har gjort framsteg hela vägen. Tyvärr gjorde vi en lite mindre bra match mot Trollhättan, det var stora delar av matchen som blev avgörande tycker jag. Men jag tycker vi har haft en bra diskussion efter den matchen, säger Abraham och hoppas visa att insatsen bara var en engångsföreteelse.

Hanna är ljumskskadad

SAIK har spelat mycket på sistone och avancerade till DM-kvartsfinal i tisdags i en match där Hanna Abraham sträckte sig i ljumsken. Han är inte spelbar mot Oskarshamn, liksom David Lidholm som störs av sin lårskada. Armend Suljev och Albin Arneng står också över i mötet med nykomlingen.

– Det är ett lag som jobbar väldigt hårt, de jobbar mycket på omställningar och sånt. Jag träffade deras tränare på upptaktsträffen och det var så han ville att de skulle spela, säger Abraham.

Truppen

Skövde AIK: Tom Cengiz, Mirza Kalijundzic, Elon Keymer, Andreas Uusitalo, David Lager, Anton Vilstrup, Alfons Keymer, Jimmie Engqvist, Jesper Johansson, Florian Brahimi, Sargon Abraham, Martin Gerhardsson, Arbitrim Suljev, Edin Hamidovic, Linus Johansson, eventuellt med någon mer.

Tre senaste matcherna

Oskarshamn: Lund (b) 2–4, Oddevold (h) 0–1, Trelleborg (b) 1–2.

Skövde: FC Trollhättan (h) 3–4, IFK Uddevalla (b) 2–1, Motala AIF (h) 0–0.

Kommentar: Två lag som inlett serien svagt. Oskarshamn började med tre raka kryss men har nu tre raka förluster. SAIK har börjat få fart på målproduktionen, men föll trots det senast mot Trollhättan.

Övriga matcher

31/5: Motala AIF–Kristianstads FF, IFK Uddevalla–Norrby IF. 1/6: Qviding FIF–Lunds BK, Trelleborgs FF–IS Halmia. 2/6: Utsiktens BK–IK Oddevold, FC Trollhättan–Örgryte IS.