02 jun 2014 16:06

23 jan 2015 15:45

Ammotrack gör FBK sällskap på 30-årsjubileum

UPPDATERAD. Hårdrock, jubileumshockey och konståkningsuppvisning.
Billingehovs 30-årsjubileum hoppas locka en bred publik där det stora dragplåstret blir Skövde IK:s möte med storklubben Färjestads BK.
– Det kan säkert dyka upp en del överraskningar, säger SIK:s klubbchef Hans Ljunggren som hoppas spetsa laget med två stjärnor.

Planerna för jubileumskvällen den 8 augusti är i stora drag klara. I ett samarbete mellan Skövde IK, Skövde Konståkningsklubb och Skövde kommun kommer publiken bjudas på ett arrangemang med brett register.

Ammotrack står för den musikaliska underhållningen medan Skövde KK får visa upp sin verksamhet.

– Det är jättepositivt och jätteroligt att vi får en chans att visa upp vår sport. Vi hoppas naturligtvis att många kommer, säger Sara Frank som väntades bli ny ordförande i klubben på dess årsmöte på måndagskvällen.

Grovplaneringen presenterades på en presskonferens på måndagen med syftet att få Skövdeborna att skriva ner Billingehovs 30-årsfirande i sin semesterkalender. Ett mer utförligt och detaljrikt program presenteras senare, troligen före midsommar.

Hoppas på NHL-duo

Det stora dragplåstret blir, som SLA skrivit om tidigare, Färjestads BK – den anrika SHL-klubben som mötte SIK i invigningsmatchen för 30 år sedan. Till den här matchen hoppas klubbchefen Hans Ljunggren på två stjärnspäckade förstärkningar.

– Max Friberg är hemma och hans önskemål är att spela matchen. Sen är det Anaheim som bestämmer eftersom det är hans arbetsgivare, säger Ljunggren och lägger fram Rangersbacken Anton Strålman (som inte är tillfrågad) som ännu ett namn.

– Han tränar med oss normalt sett i augusti innan han åker över och det ser vi som en möjlighet också.

Ljunggren berättar också att klubben själva har tillsatt en grupp som jobbar med jubileet, och han öppnar för en del överraskningar innan 30-årskvällen.

Skövde kommun finansierar Ammotrack och står bakom annonseringen. Lars-Göran Elversson, Skövde kommun, hoppas att intäkterna kan tillfalla Skövde IK och Skövde KK. Det kommer bland annat vara en del servering i Billingehov.

– Får hoppas att det kan generera, att intäkterna går tillbaka till klubbarna i någon form, säger han.

Planerna för jubileumskvällen den 8 augusti är i stora drag klara. I ett samarbete mellan Skövde IK, Skövde Konståkningsklubb och Skövde kommun kommer publiken bjudas på ett arrangemang med brett register.

Ammotrack står för den musikaliska underhållningen medan Skövde KK får visa upp sin verksamhet.

– Det är jättepositivt och jätteroligt att vi får en chans att visa upp vår sport. Vi hoppas naturligtvis att många kommer, säger Sara Frank som väntades bli ny ordförande i klubben på dess årsmöte på måndagskvällen.

Grovplaneringen presenterades på en presskonferens på måndagen med syftet att få Skövdeborna att skriva ner Billingehovs 30-årsfirande i sin semesterkalender. Ett mer utförligt och detaljrikt program presenteras senare, troligen före midsommar.

Hoppas på NHL-duo

Det stora dragplåstret blir, som SLA skrivit om tidigare, Färjestads BK – den anrika SHL-klubben som mötte SIK i invigningsmatchen för 30 år sedan. Till den här matchen hoppas klubbchefen Hans Ljunggren på två stjärnspäckade förstärkningar.

– Max Friberg är hemma och hans önskemål är att spela matchen. Sen är det Anaheim som bestämmer eftersom det är hans arbetsgivare, säger Ljunggren och lägger fram Rangersbacken Anton Strålman (som inte är tillfrågad) som ännu ett namn.

– Han tränar med oss normalt sett i augusti innan han åker över och det ser vi som en möjlighet också.

Ljunggren berättar också att klubben själva har tillsatt en grupp som jobbar med jubileet, och han öppnar för en del överraskningar innan 30-årskvällen.

Skövde kommun finansierar Ammotrack och står bakom annonseringen. Lars-Göran Elversson, Skövde kommun, hoppas att intäkterna kan tillfalla Skövde IK och Skövde KK. Det kommer bland annat vara en del servering i Billingehov.

– Får hoppas att det kan generera, att intäkterna går tillbaka till klubbarna i någon form, säger han.