04 jun 2014 14:50

23 jan 2015 15:45

Förändringar i landslagsledningen

Charbel Abraham, till vardags tränare för Skövde AIK, blir ny förbundskapten för det svenska landslaget i futsal.
Abraham har de senaste åren varit assisterande tränare till Per Broberg men tar nu över huvudansvaret.

Per Broberg har varit förbundskapten sedan landslaget drog igång hösten 2012 men lämnar sitt uppdrag. Han ska fortsätta arbeta på Svenska fotbollsförbundet men i en ny roll som projektledare med ett övergripande ansvar för landslaget samt uppdraget att utveckla svensk futsal.

I stället blir det Broberg assisterande tränare Charbel Abraham, till vardags också tränare för Skövde AIK – som tar över huvudansvaret.

– Det känns bra såklart. Förbundskapten är en stor titel och ett uppdrag jag är stolt över, säger Charbel Abraham i ett uttalande till fotbollsförbundets hemsida.

– Jag har ett heltidsjobb dessutom, som arbetsförmedlare i Skövde. Men det fungerar bra, jag har levt med fotbollen hela mitt liv och det går utmärkt ihop med ett civilt jobb. Futsalens säsong är dessutom på vintern när det är mindre med den vanliga fotbollen, fortsätter Abraham.

Futsallandslaget har på två säsonger gått från nystartat lag till en etablerad nation och nordiska mästare. Kommande säsong handlar det om för blågult att försvara sin titel i NM, samt att spela EM-kval i januari 2015.

– Vi tog hem nordiska mästerskapet i Danmark i fjol, i år är det Finland som arrangerar. Vi planerar för ett landslagsläger i november, NM i december och förhoppningsvis någon landskamp ytterligare innan EM-kvalet i januari.

– Vi har tagit stora steg på de här två åren, nu ska vi fortsätta bygga på det och ta nya steg framåt säsongen som kommer.

EM-kvalet lottas av UEFA den 19 september. Kommande EM-slutspel går i Belgrad januari 2016. Kvalet till VM 2016 spelas någon gång under senhösten 2015. Målet för landslaget är att gå stärkta genom kvalturneringarna 2015, och därefter stå redo att kvala in till EM-slutspelet 2018.

Per Broberg har varit förbundskapten sedan landslaget drog igång hösten 2012 men lämnar sitt uppdrag. Han ska fortsätta arbeta på Svenska fotbollsförbundet men i en ny roll som projektledare med ett övergripande ansvar för landslaget samt uppdraget att utveckla svensk futsal.

I stället blir det Broberg assisterande tränare Charbel Abraham, till vardags också tränare för Skövde AIK – som tar över huvudansvaret.

– Det känns bra såklart. Förbundskapten är en stor titel och ett uppdrag jag är stolt över, säger Charbel Abraham i ett uttalande till fotbollsförbundets hemsida.

– Jag har ett heltidsjobb dessutom, som arbetsförmedlare i Skövde. Men det fungerar bra, jag har levt med fotbollen hela mitt liv och det går utmärkt ihop med ett civilt jobb. Futsalens säsong är dessutom på vintern när det är mindre med den vanliga fotbollen, fortsätter Abraham.

Futsallandslaget har på två säsonger gått från nystartat lag till en etablerad nation och nordiska mästare. Kommande säsong handlar det om för blågult att försvara sin titel i NM, samt att spela EM-kval i januari 2015.

– Vi tog hem nordiska mästerskapet i Danmark i fjol, i år är det Finland som arrangerar. Vi planerar för ett landslagsläger i november, NM i december och förhoppningsvis någon landskamp ytterligare innan EM-kvalet i januari.

– Vi har tagit stora steg på de här två åren, nu ska vi fortsätta bygga på det och ta nya steg framåt säsongen som kommer.

EM-kvalet lottas av UEFA den 19 september. Kommande EM-slutspel går i Belgrad januari 2016. Kvalet till VM 2016 spelas någon gång under senhösten 2015. Målet för landslaget är att gå stärkta genom kvalturneringarna 2015, och därefter stå redo att kvala in till EM-slutspelet 2018.