07 jun 2014 19:04

23 jan 2015 15:45

Stenstorp utan chans mot serieledaren

FOTBOLL: Målskyttet lossnade för Skultorp i den andra halvleken

Stenstorp fick platsen i division 5 sent och har haft klen poängutdelning så här långt.
Med stort manfall hemma mot Skultorp blev det en ny förlust.
– Ett bra lag vi mötte och de nötte ner oss, konstaterar Stenstorps tränare Simon Wilsson efter 0-5 (0-0).

Stenstorp fick chansen att gå upp till femman när Falköpings United tackade för sig, men hittills har vistelsen i femman blivit en kamp i botten. Laget har bara tagit fyra poäng och ligger sist.

– En tuff start och man ska aldrig skylla på otur, men jag tycker att vi har varit värda mer poäng. Vi har lett två-tre matcher med en kvart kvar, men har inte kunnat hålla ihop det sista, fortsätter Wilsson och är full av tro inför fortsättningen.

– Poäng förtjänar man och det är bara att jobba ännu hårdare. Klart att vi tror på det här, det är bara att köra på och se hur långt det räcker.

I helgen gästade suveräne serieledaren Skultorp Sportvallen och då blev det inga poäng för Stenstorp som saknade många ordinarie spelare. Bland annat målfarlige spjutspetsen Robert Larsson som var avstängd.

– Vi hade ett helt nytt lag och det var åtta tilltänkta startspelare som var borta. Många tunga avbräck i de centrala lagdelarna, men de som kom in gjorde det riktigt bra, fortsätter Wilsson och nämner 15-årige William Nyman lite extra.

Styrde från start

Skultorp har vunnit det mesta i årets seriespel – 0–0 mot Tymer är enda poängtappet – och här tog man tag i taktpinnen redan från start. Det var det gulsvarta bortalaget som styrde, men Stenstorp stod upp bra. Skultorp skapade visserligen en del chanser, men en kombination av svaga avslut och vassa räddningar från målvakten Pontus Johansson gjorde att det var mållöst i paus.

– En riktigt bra första halvlek av oss. Då stod vi upp och satte försvarsspelet, fortsätter Wilsson.

– Det var för bekvämt i första halvleken och vi löpte inte hela vägen. Då är man inte där och sätter returerna, menar Skultorps tränare Rickard Persson.

Tidigt i andra halvlek sprack dock nollan när Daniel Ljung satte bollen i mål redan efter par minuter.

– Alltid skönt att få hål på dem. Sedan fortsatte vi att trumma på och det blev jobbigt för dem när de inte hade så mycket boll. Det tog ut sin rätt, menar Persson som fick ställa 45-årige Patrik Larsson i kassen när de två ordinarie målvakterna var borta.

Tio minuter in på halvleken ökade Skultorp till 2–0 genom Daniel Stomberg och efter det hade bortalaget bra koll på läget. Luften gick ur Stenstorp och Skultorp kunde göra ytterligare tre mål. Laget visade återigen sin målfarlighet först efter paus. På de tre senaste matcherna har laget gjort 14 mål – samtliga (!) i den andra halvleken.

Målen, Skultorp: Daniel Ljung 2, Daniel Stomberg 2, Johannes Hanna.

Stenstorp fick chansen att gå upp till femman när Falköpings United tackade för sig, men hittills har vistelsen i femman blivit en kamp i botten. Laget har bara tagit fyra poäng och ligger sist.

– En tuff start och man ska aldrig skylla på otur, men jag tycker att vi har varit värda mer poäng. Vi har lett två-tre matcher med en kvart kvar, men har inte kunnat hålla ihop det sista, fortsätter Wilsson och är full av tro inför fortsättningen.

– Poäng förtjänar man och det är bara att jobba ännu hårdare. Klart att vi tror på det här, det är bara att köra på och se hur långt det räcker.

I helgen gästade suveräne serieledaren Skultorp Sportvallen och då blev det inga poäng för Stenstorp som saknade många ordinarie spelare. Bland annat målfarlige spjutspetsen Robert Larsson som var avstängd.

– Vi hade ett helt nytt lag och det var åtta tilltänkta startspelare som var borta. Många tunga avbräck i de centrala lagdelarna, men de som kom in gjorde det riktigt bra, fortsätter Wilsson och nämner 15-årige William Nyman lite extra.

Styrde från start

Skultorp har vunnit det mesta i årets seriespel – 0–0 mot Tymer är enda poängtappet – och här tog man tag i taktpinnen redan från start. Det var det gulsvarta bortalaget som styrde, men Stenstorp stod upp bra. Skultorp skapade visserligen en del chanser, men en kombination av svaga avslut och vassa räddningar från målvakten Pontus Johansson gjorde att det var mållöst i paus.

– En riktigt bra första halvlek av oss. Då stod vi upp och satte försvarsspelet, fortsätter Wilsson.

– Det var för bekvämt i första halvleken och vi löpte inte hela vägen. Då är man inte där och sätter returerna, menar Skultorps tränare Rickard Persson.

Tidigt i andra halvlek sprack dock nollan när Daniel Ljung satte bollen i mål redan efter par minuter.

– Alltid skönt att få hål på dem. Sedan fortsatte vi att trumma på och det blev jobbigt för dem när de inte hade så mycket boll. Det tog ut sin rätt, menar Persson som fick ställa 45-årige Patrik Larsson i kassen när de två ordinarie målvakterna var borta.

Tio minuter in på halvleken ökade Skultorp till 2–0 genom Daniel Stomberg och efter det hade bortalaget bra koll på läget. Luften gick ur Stenstorp och Skultorp kunde göra ytterligare tre mål. Laget visade återigen sin målfarlighet först efter paus. På de tre senaste matcherna har laget gjort 14 mål – samtliga (!) i den andra halvleken.

Målen, Skultorp: Daniel Ljung 2, Daniel Stomberg 2, Johannes Hanna.