08 jun 2014 19:58

23 jan 2015 15:45

Elowson vann dubbelt i Heinola

FMCK Skövdes Albin Elowson imponerade stort då han vann ungdomsklassen båda dagarna vid Finlands VM–deltävling i Heinola. Även Tibro MK–duon Oliver Nelson och Jesper Börjesson höll sig väl framme.

Albins dubbeltriumf var hans första i VM–sammanhang och fullpoängarna i Finland betydde att han knappade in på tabelledande italienaren Davide Soreca, tvåa respektive utgick i Heinola.

När fyra av säsongens sju tvådagars deltävlingar i FIM Youth Cup 125cc tvåtakt är körda har Soreca 122 poäng mot 109 för Albin på andra plats.

Finlands tävling omfattade fyra varv per dag, med bland annat inslag av längre specialprov i stil med vad som betecknas svenskenduro i skogrik terräng. Det passade uppenbarligen Väråskillen perfekt, vilket vidimeras av en minuts segermarginal i dag två.

Jesper har medaljchans

Även Albins Husqvarnakollega Jesper Börjesson, Tibro MK, hade häng på pallplaceringar båda dagarna. Men med relativt små marginaler hänvisades han till två fjärdeplaceringar. Sammanlagt ligger Fagersannakillen femma med 84 poäng som ger honom fortsatt häng på mästerskapets bronsmedalj.

Så långt de lokala inslagen i ungdoms–VM och framgångarna fortsatte i junior–VM där Tibro MK:s Oliver Nelson noterade säsongens hittills bästa då han kom trea både i lördags och söndags. De båda besöken på prispallen betydde också ett rejält poängmässigt lyft. Nu totalt 48 poäng och avancemang till tionde plats i JVM–tabellen.

De lokala framgångarna ökar naturligtvis förhoppningar om fortsatt medvind då Sverige står som värd för nästa VM–deltävling i trakten av Enköping nu på lördag och söndag.

Albins dubbeltriumf var hans första i VM–sammanhang och fullpoängarna i Finland betydde att han knappade in på tabelledande italienaren Davide Soreca, tvåa respektive utgick i Heinola.

När fyra av säsongens sju tvådagars deltävlingar i FIM Youth Cup 125cc tvåtakt är körda har Soreca 122 poäng mot 109 för Albin på andra plats.

Finlands tävling omfattade fyra varv per dag, med bland annat inslag av längre specialprov i stil med vad som betecknas svenskenduro i skogrik terräng. Det passade uppenbarligen Väråskillen perfekt, vilket vidimeras av en minuts segermarginal i dag två.

Jesper har medaljchans

Även Albins Husqvarnakollega Jesper Börjesson, Tibro MK, hade häng på pallplaceringar båda dagarna. Men med relativt små marginaler hänvisades han till två fjärdeplaceringar. Sammanlagt ligger Fagersannakillen femma med 84 poäng som ger honom fortsatt häng på mästerskapets bronsmedalj.

Så långt de lokala inslagen i ungdoms–VM och framgångarna fortsatte i junior–VM där Tibro MK:s Oliver Nelson noterade säsongens hittills bästa då han kom trea både i lördags och söndags. De båda besöken på prispallen betydde också ett rejält poängmässigt lyft. Nu totalt 48 poäng och avancemang till tionde plats i JVM–tabellen.

De lokala framgångarna ökar naturligtvis förhoppningar om fortsatt medvind då Sverige står som värd för nästa VM–deltävling i trakten av Enköping nu på lördag och söndag.

  • Anders Hallberg