10 jun 2014 12:19

23 jan 2015 15:45

Foto: Roland Svensson

Soligt 40-årsjubileum

Kommunmästerskap i Skövde avgjordes traditionsenligt

Soligt, varmt och glada miner präglande kommunmästerskapet i friidrott för årskurs fyra till sex på Södermalms IP.
– Underbart att se alla ungdomar, säger tävlingsledaren Holger Martinsson.

Totalt är det närmare 500 startande från Skövdes fyra skolområden, Centrala, Kåkind, Frösve och Ryd, som finns med.

Från början är alla elever med och kämpar på respektive skola och sedan mynnar det ut i att fyra från varje område finns med vid det stora kommunmästerskapet som alltid arrangeras några dagar före skolavslutningen.

Löpning 60 och 800 meter, längd, höjd, kast med liten boll, kula och kurirstafett och det koras segrare i varje gren, plus att det kämpas om ett vandringspris i kurirstafett till det område som får ihop flest poäng.

”Alla är med”

Klara tävlingsmoment och Martinsson ser inga problem i det, även om han naturligtvis är fullt medveten om den debatt som förs rörande barns idrottande där glädje och gemenskap skall prioriteras före jakten på segrar och goda resultat.

– Alla är med från början och jag tycker alla som har synpunkter skall komma besöka ett KM och se den glädje och gemenskap som präglar den här dagen. 500 ungdomar som tävlar och med elever från årskurs åtta på Vasaskolan som är med som funktionärer, säger Holger och fortsätter:

– Dessutom är friidrott en bra form av fysiskt aktivitet och KM gör att skolorna på mellanstadiet sysslar med grenarna på lektionerna och det tycker jag är positivt, säger Holger Martinsson som varit knuten till Billingskolan sedan i början av 80-talet.

Han ser också med glädje det upprop som en rad svenska toppidrottare gjort för att få till mer idrott skolan. I dag har mellanstadiet i Skövde kommun två lektionstimmar i veckan.

– Kunde vi få en till vore det helt underbart.

Totalt är det närmare 500 startande från Skövdes fyra skolområden, Centrala, Kåkind, Frösve och Ryd, som finns med.

Från början är alla elever med och kämpar på respektive skola och sedan mynnar det ut i att fyra från varje område finns med vid det stora kommunmästerskapet som alltid arrangeras några dagar före skolavslutningen.

Löpning 60 och 800 meter, längd, höjd, kast med liten boll, kula och kurirstafett och det koras segrare i varje gren, plus att det kämpas om ett vandringspris i kurirstafett till det område som får ihop flest poäng.

”Alla är med”

Klara tävlingsmoment och Martinsson ser inga problem i det, även om han naturligtvis är fullt medveten om den debatt som förs rörande barns idrottande där glädje och gemenskap skall prioriteras före jakten på segrar och goda resultat.

– Alla är med från början och jag tycker alla som har synpunkter skall komma besöka ett KM och se den glädje och gemenskap som präglar den här dagen. 500 ungdomar som tävlar och med elever från årskurs åtta på Vasaskolan som är med som funktionärer, säger Holger och fortsätter:

– Dessutom är friidrott en bra form av fysiskt aktivitet och KM gör att skolorna på mellanstadiet sysslar med grenarna på lektionerna och det tycker jag är positivt, säger Holger Martinsson som varit knuten till Billingskolan sedan i början av 80-talet.

Han ser också med glädje det upprop som en rad svenska toppidrottare gjort för att få till mer idrott skolan. I dag har mellanstadiet i Skövde kommun två lektionstimmar i veckan.

– Kunde vi få en till vore det helt underbart.