10 jun 2014 15:45

23 jan 2015 15:45

Ulvåker bjuder på stor fotbollsfest

FOTBOLL: Dags för ny upplaga av Ulvacupen

Det är upplagt för stor fotbollsfest när Ulvacupen avgörs i helgen.
220 lag och omkring 3 000 ungdomar deltar i årets upplaga.
– Det är många lag som kommer tillbaka år efter år och det är ett positivt kvitto för oss. Det känns jättebra och nu hoppas vi bara att vädret ska klaffa också, säger Carina Gustafsson i cupledningen.

Det är snart midsommar men helgen innan är det dags för ett klassiskt arrangemang att spelas.

Sedan början av 1970-talet har Ulvåkers IF anordnat fotbollsturneringen Ulvacupen.

Den 14–15 juni är det dags igen då ungdomscupen avgörs för 42:a året i rad.

”Sveriges största och äldsta 7-mannaturnering på naturgräs” som Ulvåker lanserar sig med lockar som vanligt många lag från olika delar av Sverige.

Häften av lagen övernattar

220 lag deltar, vilket är nästan lika många som ifjol, och hälften av dem övernattar på olika skolor i Skövde med omnejd.

– Det är en jättebra siffra och det är många lag som kommer tillbaka år efter år och det är ett positivt kvitto för oss, säger Ulvåkers Carina Gustafsson och berättar att allsvenska klubbar som Brommapojkarna, AIK och BK Häcken har lag med och ett antal av Göteborgsklubbarna.

– Vi spelar på 16 planer fördelade på Åbrovallen, Väringsvallen och Vadsbovallen. Vi har gjort som så att alla lagen får spela minst en match på Åbrovallen som är vår huvudanläggning, säger Henning Persson.

Flera Ulvåkerlag deltar

Ulvåker kommer till spel med flera lag i de fem olika åldersklasserna, P10, P11, P12 samt F10 och F12.

– Vi har lag med i alla klasser och dubbla lag i en del. Sedan spelar även våra nioåringar som egentligen är ett år yngre men som får chansen att prova på cupen som en bonus, fortsätter Persson.

Han berättar att klubben har ett nytt cupsystem till det är året som underlättar den administrativa bördan. Hela föreningen ställer mangrant upp under dagarna två. Det är en stor apparat att dra igång och förberedelsearbetet har pågått länge.

– Vi har ingen anställd i klubben som sysslar med Ulvacupen utan det är ideella krafter bakom allt. Cupen betyder mycket för oss, inte bara ekonomiskt utan även för sammanhållningen. Alla Ulvåkerspelare är engagerade och våra seniorer dömer matcherna, säger Mattias Frisk.

Totalt är det omkring 3 000 ungdomar som spelar upp emot 320 matcher under det kommande veckoslutet. 1 300 spelare ska också serveras måltider under helgen. Bara det säger en del om arbetet bakom för att få turneringen att fungera friktionsfritt.

Det spelas såväl A- som B-slutspel i Ulvacupen som har spelats varje år sedan 1973 och växt från 18 lag under debutåret till att vara som mest 2004 då 283 lag deltog.

Det är snart midsommar men helgen innan är det dags för ett klassiskt arrangemang att spelas.

Sedan början av 1970-talet har Ulvåkers IF anordnat fotbollsturneringen Ulvacupen.

Den 14–15 juni är det dags igen då ungdomscupen avgörs för 42:a året i rad.

”Sveriges största och äldsta 7-mannaturnering på naturgräs” som Ulvåker lanserar sig med lockar som vanligt många lag från olika delar av Sverige.

Häften av lagen övernattar

220 lag deltar, vilket är nästan lika många som ifjol, och hälften av dem övernattar på olika skolor i Skövde med omnejd.

– Det är en jättebra siffra och det är många lag som kommer tillbaka år efter år och det är ett positivt kvitto för oss, säger Ulvåkers Carina Gustafsson och berättar att allsvenska klubbar som Brommapojkarna, AIK och BK Häcken har lag med och ett antal av Göteborgsklubbarna.

– Vi spelar på 16 planer fördelade på Åbrovallen, Väringsvallen och Vadsbovallen. Vi har gjort som så att alla lagen får spela minst en match på Åbrovallen som är vår huvudanläggning, säger Henning Persson.

Flera Ulvåkerlag deltar

Ulvåker kommer till spel med flera lag i de fem olika åldersklasserna, P10, P11, P12 samt F10 och F12.

– Vi har lag med i alla klasser och dubbla lag i en del. Sedan spelar även våra nioåringar som egentligen är ett år yngre men som får chansen att prova på cupen som en bonus, fortsätter Persson.

Han berättar att klubben har ett nytt cupsystem till det är året som underlättar den administrativa bördan. Hela föreningen ställer mangrant upp under dagarna två. Det är en stor apparat att dra igång och förberedelsearbetet har pågått länge.

– Vi har ingen anställd i klubben som sysslar med Ulvacupen utan det är ideella krafter bakom allt. Cupen betyder mycket för oss, inte bara ekonomiskt utan även för sammanhållningen. Alla Ulvåkerspelare är engagerade och våra seniorer dömer matcherna, säger Mattias Frisk.

Totalt är det omkring 3 000 ungdomar som spelar upp emot 320 matcher under det kommande veckoslutet. 1 300 spelare ska också serveras måltider under helgen. Bara det säger en del om arbetet bakom för att få turneringen att fungera friktionsfritt.

Det spelas såväl A- som B-slutspel i Ulvacupen som har spelats varje år sedan 1973 och växt från 18 lag under debutåret till att vara som mest 2004 då 283 lag deltog.