12 jun 2014 16:25

23 jan 2015 15:45

Outforskat område för Jörgen

Däcken är pumpade och formen är stark – men Jörgen Ranneberg är laddad med skräckblandad förtjusning inför 30 mil på cykelsadeln.

– Jag har tränat på bra, men jag är halvt livrädd för Vätternrundan. 15 mil har jag cyklat som längst, och det går bra, men nu är det dubbelt så långt. Det är sträckan som oroar. Farten är inga problem, jag kan nog trycka och trampa på ett tag, men frågan är hur man känner sig efter 20 mil, eller 25. Jag vet inte. Det är outforskat område för mig, säger Jörgen Ranneberg.

– Men jag har tränat hårt, och jag känner att det har betalat sig bra.

Racercykeln köptes in i höstas och under våren har det blivit två–tre cykelpass i veckan. Någonstans över hundra mil har han trampat och klockan 4.34 på lördag inleder han sin färd runt Vättern.

– Mitt övergripande mål att klara allt på sammanlagt 24 timmar gäller fortfarande, och jag har avsatt tolv timmar till Vätternrundan. Men en förhoppning är att hitta och följa någon tiotimmarsgrupp. Det är planen i alla fall. Och jag är laddad med skräckblandad förtjusning.

– Jag har tränat på bra, men jag är halvt livrädd för Vätternrundan. 15 mil har jag cyklat som längst, och det går bra, men nu är det dubbelt så långt. Det är sträckan som oroar. Farten är inga problem, jag kan nog trycka och trampa på ett tag, men frågan är hur man känner sig efter 20 mil, eller 25. Jag vet inte. Det är outforskat område för mig, säger Jörgen Ranneberg.

– Men jag har tränat hårt, och jag känner att det har betalat sig bra.

Racercykeln köptes in i höstas och under våren har det blivit två–tre cykelpass i veckan. Någonstans över hundra mil har han trampat och klockan 4.34 på lördag inleder han sin färd runt Vättern.

– Mitt övergripande mål att klara allt på sammanlagt 24 timmar gäller fortfarande, och jag har avsatt tolv timmar till Vätternrundan. Men en förhoppning är att hitta och följa någon tiotimmarsgrupp. Det är planen i alla fall. Och jag är laddad med skräckblandad förtjusning.

  • Carl Johan Hjerpe