12 jun 2014 16:26

23 jan 2015 15:45

Rutinerad Roos revanschsugen

Catarina Roos är den mesta erfarne cyklisten i SLA:s Klassikerkvartett. Hon har gjort elva Tjejvättern och tre Vätternrundan.

– Jag vet att det kommer att bli jobbigt. Man får ont i axlarna och mentalt är det tufft i vissa perioder, säger Catarina, som fullföljt alla lopp utom vid ett tillfälle när hon var gravid.

– De sista två timmarna är riktigt sega, säger Catarina.

Nu kommer hon riktigt väl förberedd och har cyklat 160 mil så här långt. Hon är laddad för att ta revansch efter Vasaloppet där hon tvingades att kliva i Mångsbodarna när arrangörerna dragit repet. Spåren var usla och med startplats långt bak i fältet hann hon inte fram i tid.

– Det är fortfarande lite irriterande, men nu kör vi Öppet på nästa år i stället.

Hon har haft en bra träningsperiod efter Vasaloppet. Den tidiga värmen gjorde det lätt att hitta träningstid på cykeln under april och maj. Sambon Mikael startar samtidigt i morgon kväll, men deras uppladdning har grumlats något av hans vådliga vurpa för några veckor sedan. Länge var hans start osäker, men nu har läkarna gett klartecken.

– Vi startar 22.52 på kvällen och har pratat om 13-14 timmar, men det viktigaste är att komma runt.

– Jag vet att det kommer att bli jobbigt. Man får ont i axlarna och mentalt är det tufft i vissa perioder, säger Catarina, som fullföljt alla lopp utom vid ett tillfälle när hon var gravid.

– De sista två timmarna är riktigt sega, säger Catarina.

Nu kommer hon riktigt väl förberedd och har cyklat 160 mil så här långt. Hon är laddad för att ta revansch efter Vasaloppet där hon tvingades att kliva i Mångsbodarna när arrangörerna dragit repet. Spåren var usla och med startplats långt bak i fältet hann hon inte fram i tid.

– Det är fortfarande lite irriterande, men nu kör vi Öppet på nästa år i stället.

Hon har haft en bra träningsperiod efter Vasaloppet. Den tidiga värmen gjorde det lätt att hitta träningstid på cykeln under april och maj. Sambon Mikael startar samtidigt i morgon kväll, men deras uppladdning har grumlats något av hans vådliga vurpa för några veckor sedan. Länge var hans start osäker, men nu har läkarna gett klartecken.

– Vi startar 22.52 på kvällen och har pratat om 13-14 timmar, men det viktigaste är att komma runt.