12 jun 2014 16:00

23 jan 2015 15:28

Skövde KIK nollade Bois

Skövde KIK ångar på i toppen av serien. Laget besegrade Mariestad med 4-0 (2-0) och håller samtidigt sin fina segersvit på hemmaplan intakt.

Skövde fick en kanonstart på matchen och tog omgående tag i taktpinnen. Helene Sundberg gav hemmalaget ledningen med ett högt långskott redan i den femte minuten, och tio minuter senare satte Emma Sandsjö 2-0, elegant frispelad av Besmira Morina. Gästande Mariestad jobbade sig in i matchen och bara minuter senare hade laget två avslut i stolpen - en nästintill perfekt slagen frispark av Marie Sandberg och en nick på hörna av Johanna Andersson. Allteftersom lyckades KIK jämna ut spelet och avslutningen på halvleken blev ganska jämn med halvlägen åt båda håll.

Mariestad öppnade andra havllek starkt, men fick se Alexandra Rozenkrants utöka hemmaledningen efter bara sex minuter. Mariestad tilläts sedan föra spelet fram till den 65:e minuten, då återtog KIK kommandot och skapade ett flertal heta lägen fram till 4-0 innan Sandra Krantz utökade i den 82:a minuten. Besmira Morina, med sin tredje målpassning, prickade Krantz som ensam i mitten placerade in fyran vid stolproten.

Vinsten var Skövdes femte raka, av fem möjliga, på hemmaplan, samtidigt som Mariestads förlust var den första på bortaplan. Det var också första gången målglada Mariestad blev nollat i årets seriespel.

Skövde fick en kanonstart på matchen och tog omgående tag i taktpinnen. Helene Sundberg gav hemmalaget ledningen med ett högt långskott redan i den femte minuten, och tio minuter senare satte Emma Sandsjö 2-0, elegant frispelad av Besmira Morina. Gästande Mariestad jobbade sig in i matchen och bara minuter senare hade laget två avslut i stolpen - en nästintill perfekt slagen frispark av Marie Sandberg och en nick på hörna av Johanna Andersson. Allteftersom lyckades KIK jämna ut spelet och avslutningen på halvleken blev ganska jämn med halvlägen åt båda håll.

Mariestad öppnade andra havllek starkt, men fick se Alexandra Rozenkrants utöka hemmaledningen efter bara sex minuter. Mariestad tilläts sedan föra spelet fram till den 65:e minuten, då återtog KIK kommandot och skapade ett flertal heta lägen fram till 4-0 innan Sandra Krantz utökade i den 82:a minuten. Besmira Morina, med sin tredje målpassning, prickade Krantz som ensam i mitten placerade in fyran vid stolproten.

Vinsten var Skövdes femte raka, av fem möjliga, på hemmaplan, samtidigt som Mariestads förlust var den första på bortaplan. Det var också första gången målglada Mariestad blev nollat i årets seriespel.