12 jun 2014 16:25

23 jan 2015 15:45

Stefan tar det lugnt

Stefan Johansson hade gärna hunnit cykla mer och längre än vad han gjort, men nu är det för sent att ångra sig, säger han.

– Det känns ganska okej. Jag har inte cyklat så många mil totalt sett, men jag är nog uppe i 50 kanske. Det är ju alltid något, säger Stefan Johansson.

Längsta sträckan han hittills har lagt bakom sig på cykelsadeln är Hökensås runt-turen på 12,5 mil. Vätternrundans 30 mil ska han – precis som Hökensås runt – cykla tillsammans med hustrun Arja och de båda startar klockan 01.45 under natten mot lördag.

Tidigare funderade de båda på att skaffa sig racercyklar men beslöt ändå att behålla, och cykla på, sina hybrider.

– Cykling är en riktig materialsport, har man förstått! Jag har sett i kataloger att det till och med finns sockar till skorna. Men nu finns ingen återvändo. Det går ju inte att lägga ner, det är bara att köra på och så får det ta den tid det tar. Vi räknar med 15 timmar men målsättningen är att ta oss runt. Och må hyfsat bra efteråt, säger Stefan Johansson.

– Det känns ganska okej. Jag har inte cyklat så många mil totalt sett, men jag är nog uppe i 50 kanske. Det är ju alltid något, säger Stefan Johansson.

Längsta sträckan han hittills har lagt bakom sig på cykelsadeln är Hökensås runt-turen på 12,5 mil. Vätternrundans 30 mil ska han – precis som Hökensås runt – cykla tillsammans med hustrun Arja och de båda startar klockan 01.45 under natten mot lördag.

Tidigare funderade de båda på att skaffa sig racercyklar men beslöt ändå att behålla, och cykla på, sina hybrider.

– Cykling är en riktig materialsport, har man förstått! Jag har sett i kataloger att det till och med finns sockar till skorna. Men nu finns ingen återvändo. Det går ju inte att lägga ner, det är bara att köra på och så får det ta den tid det tar. Vi räknar med 15 timmar men målsättningen är att ta oss runt. Och må hyfsat bra efteråt, säger Stefan Johansson.

  • Carl Johan Hjerpe