14 jun 2014 10:28

23 jan 2015 15:45

Klassiker-gänget på Vätternrundan

SLA punktmarkerar några personer som i år genomför Klassikern. På lördagen kämpade de i Vätternrundan - se bilder läs deras rapporter här.

Catarina Roos:

Målrapport: Gick i mål klockan 13.48 - på tiden 14 timmar och 56 minuter

Det här var sista gången jag cyklar Vätternrundan. Det har jag i och för sig sagt de tre gånger tidigare jag gått i mål också, så kanske borde jag avvakta med det beslutet. Fast känslan är ungefär den i alla fall. Det här var riktigt jobbigt. Och jag är riktigt stolt över att ha gått i mål och fått en medalj som bevis på den prestationen.

För det var en prestation att cykla runt Vättern den här gången. På sjöns västra sida blåste det motvind - från Jönköping till Hammarsundet som är den nordliga punkten.

Visst blåste det medvind på östra sidan, men den vi den kompenserade inte det vi hade emot oss på väg mot Hjo, Karlsborg och vidare norrut.

Jag hade en medelhastighet på 25,5 km/timma. Det är ganska exakt vad jag haft på träningsrundorna som är typ en fjärdedel så långa som Vätternrundan. Cykeltiden blev knappt tolv timmar, sedan hade jag paus i varje depå. Ungefär tre timmar sammanlagt. Det var nödvändigt, tycker jag även i efterhand trots att pausernas längd kom på bekostnad av mitt snabbaste lopp någonsin.

Jag är mör i kroppen, men njuter på en filt i solen i Motala.

Efter en Vätternrunda får man inte köra bil förrän sex timmar efter målgång. Det tycker jag är bra.

Nu funderar jag på morgondagen. Kommer jag klara 2 km i simbassängen som träning för Vansbrosimmet..?

Kl 6.15 rullade jag in i Hjo. Så nära hem, fast så långt kvar... Det har varit tungt sen Jönköping. Motvind, lite trött och hittade ingen lämplig grupp att åka med. Sista milen var det i alla fall sol och det värmde efter en kall natt.

Första delen gick riktigt bra. Nästan elva mil till Jönköping och 29,7 km i snittfart. Då var allt gynnsamt. Bra grupper som höll fart och lite medvind också.

Har stannat i alla depåer och så blir det nog i fortsättningen också. Man behöver både avbrott från cykelsadeln och energi.

Humöret ändå gott. Nu är det mindre än 13 mil kvar. Hörs från mål!

Stefan Johansson:

Klockan 9.12: Fagerhult nu. Motvind men soligt, känns ok. Lever på vetebullar och blåbärssoppa.

Carl Johan Hjerpe, reporter SLA:

Klockan 15.20: I mål! Svinjobbigt men skoj. Periodvis bara svinjobbigt... Sega ben men med humör på topp. Nu blir det mat!

Klockan 12.50: Det har blåst väldigt mycket på Skaraborgssidan. Så det har varit ganska tungt men fortfarande skoj! Nu laddar vi med sportdryck och bullar inför de sista 35 kilometer ungefär.

Klockan 09.47: Lämnar Karlsborg nu. Har gått bra hittills, lite segt emellanåt men skoj. Resan går vidare.

Klockan 21.55 på fredagen: En timme kvar till start, kaffe och muffin precis avklarat. Vädret verkar okej.

Catarina Roos:

Målrapport: Gick i mål klockan 13.48 - på tiden 14 timmar och 56 minuter

Det här var sista gången jag cyklar Vätternrundan. Det har jag i och för sig sagt de tre gånger tidigare jag gått i mål också, så kanske borde jag avvakta med det beslutet. Fast känslan är ungefär den i alla fall. Det här var riktigt jobbigt. Och jag är riktigt stolt över att ha gått i mål och fått en medalj som bevis på den prestationen.

För det var en prestation att cykla runt Vättern den här gången. På sjöns västra sida blåste det motvind - från Jönköping till Hammarsundet som är den nordliga punkten.

Visst blåste det medvind på östra sidan, men den vi den kompenserade inte det vi hade emot oss på väg mot Hjo, Karlsborg och vidare norrut.

Jag hade en medelhastighet på 25,5 km/timma. Det är ganska exakt vad jag haft på träningsrundorna som är typ en fjärdedel så långa som Vätternrundan. Cykeltiden blev knappt tolv timmar, sedan hade jag paus i varje depå. Ungefär tre timmar sammanlagt. Det var nödvändigt, tycker jag även i efterhand trots att pausernas längd kom på bekostnad av mitt snabbaste lopp någonsin.

Jag är mör i kroppen, men njuter på en filt i solen i Motala.

Efter en Vätternrunda får man inte köra bil förrän sex timmar efter målgång. Det tycker jag är bra.

Nu funderar jag på morgondagen. Kommer jag klara 2 km i simbassängen som träning för Vansbrosimmet..?

Kl 6.15 rullade jag in i Hjo. Så nära hem, fast så långt kvar... Det har varit tungt sen Jönköping. Motvind, lite trött och hittade ingen lämplig grupp att åka med. Sista milen var det i alla fall sol och det värmde efter en kall natt.

Första delen gick riktigt bra. Nästan elva mil till Jönköping och 29,7 km i snittfart. Då var allt gynnsamt. Bra grupper som höll fart och lite medvind också.

Har stannat i alla depåer och så blir det nog i fortsättningen också. Man behöver både avbrott från cykelsadeln och energi.

Humöret ändå gott. Nu är det mindre än 13 mil kvar. Hörs från mål!

Stefan Johansson:

Klockan 9.12: Fagerhult nu. Motvind men soligt, känns ok. Lever på vetebullar och blåbärssoppa.

Carl Johan Hjerpe, reporter SLA:

Klockan 15.20: I mål! Svinjobbigt men skoj. Periodvis bara svinjobbigt... Sega ben men med humör på topp. Nu blir det mat!

Klockan 12.50: Det har blåst väldigt mycket på Skaraborgssidan. Så det har varit ganska tungt men fortfarande skoj! Nu laddar vi med sportdryck och bullar inför de sista 35 kilometer ungefär.

Klockan 09.47: Lämnar Karlsborg nu. Har gått bra hittills, lite segt emellanåt men skoj. Resan går vidare.

Klockan 21.55 på fredagen: En timme kvar till start, kaffe och muffin precis avklarat. Vädret verkar okej.