14 jun 2014 12:27

23 jan 2015 15:28

Skövde AIK åkte på sjätte förlusten

Skövde AIK blir allt mer förankrat i botten av tabellen. 1–0 (0–0) borta mot Utsikten var lagets sjätte förlust, där Andreas Uusitalo brände en gyllene kvitteringschans från straffpunkten i 90:e minuten.
– Jäkligt tufft, sager straffskytten efter matchen.

Första halvlek var såväl chans- som händelsefattig. Linus Johansson hade ett välriktat lobbskott som lade sig precis ovanpå målburen, och annars var det hemmalaget som skapade de flesta halvlägena. Och precis före pausvilan kom halvlekens bästa chans då Mihael Jevtic blev fri till vänster, men hans avslut på halvvolley räddades av Mirza Kalijjundzic, som annars var bra i den första akten.

Andra halvlek följde i den förstas mönster. Båda lagen hade svårt att etablera något tryck och särskilt SAIK fick inte alls till sitt passningsspel. Med drygt tjugo minuter kvar kom matchens enda mål. David Lager kom lite fel på en djupledsboll, Mihael Jevtic satte fart, sprang ifrån och la in 1-0 bakom en chanslös Kalijundzic.

– Vi har otur, den tar på tån där på Lager, han får ett halvläge och sätter dit den, sager Andreas Uusitalo.

Gästerna fick lite bättre fart mot slutet och skapade bland annat en del farliga skottlägen, bästa chansen fick David Lager vars hörnick i 85:e hamnade ovanpå målet.

Skövde AIK fick dock sin gyllene chans. Arbitrim Suljev, mycket företagsam i sitt inhopp, spelades fri av Sargon Abraham, men fälldes och straffen var solklar. Andreas Uusitalo stegade upp, men la den inte bättre än att målvakten Axel Wibrån kunde limma den.

– Jag brukar kolla ut målvakten men han gick ingenstans, sager Uusitalo.

Det blev SAIK:s chans till poäng. Laget tryckte på en del mot slutet, men fick lämna Ruddalen tomhänt.

– Klart ett väldigt tråkigt resultat för oss. Hade behövt få med oss minst en poäng och jag tycker de förtjänade det idag, sager tränaren Charbel Arbaham.

I och med förlusten, och samtidigt som IFK Uddevalla vann mot Motala, är Skövde AIK nu nere som jumbo i tabellen efter nio omgångar.

Första halvlek var såväl chans- som händelsefattig. Linus Johansson hade ett välriktat lobbskott som lade sig precis ovanpå målburen, och annars var det hemmalaget som skapade de flesta halvlägena. Och precis före pausvilan kom halvlekens bästa chans då Mihael Jevtic blev fri till vänster, men hans avslut på halvvolley räddades av Mirza Kalijjundzic, som annars var bra i den första akten.

Andra halvlek följde i den förstas mönster. Båda lagen hade svårt att etablera något tryck och särskilt SAIK fick inte alls till sitt passningsspel. Med drygt tjugo minuter kvar kom matchens enda mål. David Lager kom lite fel på en djupledsboll, Mihael Jevtic satte fart, sprang ifrån och la in 1-0 bakom en chanslös Kalijundzic.

– Vi har otur, den tar på tån där på Lager, han får ett halvläge och sätter dit den, sager Andreas Uusitalo.

Gästerna fick lite bättre fart mot slutet och skapade bland annat en del farliga skottlägen, bästa chansen fick David Lager vars hörnick i 85:e hamnade ovanpå målet.

Skövde AIK fick dock sin gyllene chans. Arbitrim Suljev, mycket företagsam i sitt inhopp, spelades fri av Sargon Abraham, men fälldes och straffen var solklar. Andreas Uusitalo stegade upp, men la den inte bättre än att målvakten Axel Wibrån kunde limma den.

– Jag brukar kolla ut målvakten men han gick ingenstans, sager Uusitalo.

Det blev SAIK:s chans till poäng. Laget tryckte på en del mot slutet, men fick lämna Ruddalen tomhänt.

– Klart ett väldigt tråkigt resultat för oss. Hade behövt få med oss minst en poäng och jag tycker de förtjänade det idag, sager tränaren Charbel Arbaham.

I och med förlusten, och samtidigt som IFK Uddevalla vann mot Motala, är Skövde AIK nu nere som jumbo i tabellen efter nio omgångar.

Division 1 södra

UTSIKTENS BK-SKÖVDE AIK 1-0 (0-0)

1-0 (70) Mihael Jevtic.

Varningar, SAIK: Martin Gerhardsson. UBK: Robin Jonsson.

Utvisning, UBK: Robin Jonsson.

Domare: Mohamed Nablsi.

Publik: 111.