15 jun 2014 14:55

23 jan 2015 15:45

Ny tabelljumbo efter ny tung förlust

FOTBOLL:

GÖTEBORG (SLA).
Skövde AIK är ny tabelljumbo efter fjärde raka förlusten i söderettan.
Andreas Uusitalo fick en gyllene kvitteringschans från straffpunkten i 90:e minuten, men missade.
– Surt, jättesurt, säger han.

Oflytet, eller okunskapen om man så vill, fortsätter att grina Skövde AIK i ansiktet. Laget var minst lika bra som toppjagande Utsikten, men fick lämna Ruddalens IP poänglöst och bottnar nu tabellen med bara fem poäng på nio omgångar.

– Klart att det är ett väldigt tråkigt resultat för oss. Vi hade behövt få med oss minst en poäng för att hålla huvudet kallt och jag tycker vi förtjänade det idag, säger tränaren Charbel Abraham.

Förlusten var lagets fjärde i följd, sjätte totalt och SAIK har blivit nollat i fem av matcherna. Det är en prekär sits laget har hamnat i, inte olik den laget befann sig i förra året när Skövde AIK bestämde sig för att peta sin dåvarande tränare Rickard Söderberg.

Inte rädd för sparken

Men Charbel Abraham är inte orolig för att råka samma öde till mötes.

– Inte det minsta, säger han och fortsätter:

– Vi har en idé och det står vi fast för. Vi jobbar på samma sätt och det kommer vi göra oavsett vilka resultat vi gör, vi är självsäkra på att vi kommer börja plocka poäng. Men som sagt, nu är det som det är – vi har inte tillräckligt många poäng.

Nog borde det ha blivit minst en pinne på Ruddalen i lördags. Utsikten, som i och med segern bara är två poäng bakom serieledande Örgryte, imponerade inte alls och SAIK hade rätt bra koll på det toppjagande motståndet. Å andra sidan hade Skövde också problem med att få till något av värde i sin offensiv och de flesta anfallsförsöken från båda lagen, som fick ihop till knappt en handfull fina chanser, stannade upp på olika sätt i den första halvleken.

Öppnare i andra

Matchbilden var sig lik i andra halvlek, men här började spelet öppna sig och Utsikten började komma igenom med sitt långa och raka spel. Luka Mijajlevic brände ett läge innan Mihael Jevtic sprang sig fri i den 70:e minuten och satte 1–0 lågt bakom Kalijundzic.

Ett mål där bollen studsade fel för SAIK och det kostade mycket när David Lager och Andreas Uusitalo inte riktigt hängde med.

– Vi har ju otur, säger Uusitalo.

– Den tar på tån på Lager och jag är inte riktigt med. Han får ett halvläge och sätter dit den. Det var tufft.

Starkt Suljev-inhopp

Målet fick Skövde att höja sig. Laget spelade rakare och snabbare och fick in en del fart med Arbitrim Suljev. Han fixade gästernas klart bästa kvitteringschans när han fälldes i straffområdet med straff och frilägesutvisning på Robin Jonsson som påföljd.

Då stod matchuret på 90 minuter, Andreas Uusitalo stegade fram. Och missade.

– Jäkligt tufft, säger han.

– Jag brukar kolla ut målvakten, men han gick ingenstans och innan straffen sa en i deras lag ”du vet var han skjuter”. Så jag tänkte ”var sköt jag förra gången” men jag kom inte ihåg det.

Axel Wibrån limmade SAIK:s bästa kvitteringschans, utöver straffen kom laget till en del hyfsade lägen, David Lagers nick i 85:e var ett av dem, men där saknades det i regel skärpa i avsluten.

Då blev laget nollat igen och utan poäng.

Vilket gör att Skövde AIK är ny tabelljumbo.

Oflytet, eller okunskapen om man så vill, fortsätter att grina Skövde AIK i ansiktet. Laget var minst lika bra som toppjagande Utsikten, men fick lämna Ruddalens IP poänglöst och bottnar nu tabellen med bara fem poäng på nio omgångar.

– Klart att det är ett väldigt tråkigt resultat för oss. Vi hade behövt få med oss minst en poäng för att hålla huvudet kallt och jag tycker vi förtjänade det idag, säger tränaren Charbel Abraham.

Förlusten var lagets fjärde i följd, sjätte totalt och SAIK har blivit nollat i fem av matcherna. Det är en prekär sits laget har hamnat i, inte olik den laget befann sig i förra året när Skövde AIK bestämde sig för att peta sin dåvarande tränare Rickard Söderberg.

Inte rädd för sparken

Men Charbel Abraham är inte orolig för att råka samma öde till mötes.

– Inte det minsta, säger han och fortsätter:

– Vi har en idé och det står vi fast för. Vi jobbar på samma sätt och det kommer vi göra oavsett vilka resultat vi gör, vi är självsäkra på att vi kommer börja plocka poäng. Men som sagt, nu är det som det är – vi har inte tillräckligt många poäng.

Nog borde det ha blivit minst en pinne på Ruddalen i lördags. Utsikten, som i och med segern bara är två poäng bakom serieledande Örgryte, imponerade inte alls och SAIK hade rätt bra koll på det toppjagande motståndet. Å andra sidan hade Skövde också problem med att få till något av värde i sin offensiv och de flesta anfallsförsöken från båda lagen, som fick ihop till knappt en handfull fina chanser, stannade upp på olika sätt i den första halvleken.

Öppnare i andra

Matchbilden var sig lik i andra halvlek, men här började spelet öppna sig och Utsikten började komma igenom med sitt långa och raka spel. Luka Mijajlevic brände ett läge innan Mihael Jevtic sprang sig fri i den 70:e minuten och satte 1–0 lågt bakom Kalijundzic.

Ett mål där bollen studsade fel för SAIK och det kostade mycket när David Lager och Andreas Uusitalo inte riktigt hängde med.

– Vi har ju otur, säger Uusitalo.

– Den tar på tån på Lager och jag är inte riktigt med. Han får ett halvläge och sätter dit den. Det var tufft.

Starkt Suljev-inhopp

Målet fick Skövde att höja sig. Laget spelade rakare och snabbare och fick in en del fart med Arbitrim Suljev. Han fixade gästernas klart bästa kvitteringschans när han fälldes i straffområdet med straff och frilägesutvisning på Robin Jonsson som påföljd.

Då stod matchuret på 90 minuter, Andreas Uusitalo stegade fram. Och missade.

– Jäkligt tufft, säger han.

– Jag brukar kolla ut målvakten, men han gick ingenstans och innan straffen sa en i deras lag ”du vet var han skjuter”. Så jag tänkte ”var sköt jag förra gången” men jag kom inte ihåg det.

Axel Wibrån limmade SAIK:s bästa kvitteringschans, utöver straffen kom laget till en del hyfsade lägen, David Lagers nick i 85:e var ett av dem, men där saknades det i regel skärpa i avsluten.

Då blev laget nollat igen och utan poäng.

Vilket gör att Skövde AIK är ny tabelljumbo.

Division 1 södra

UTSIKTENS BK–SKÖVDE AIK 1–0 (0–0)

1–0 (70) Mihael Jevtic.

Varningar, SAIK: Martin Gerhardsson. UBK: Robin Jonsson.

Utvisning, UBK: Robin Jonsson.

Domare: Mohamed Nablsi.

Publik: 111.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic – Elon Keymer, Andreas Uusitalo, David Lager, Anton Vilstrup – Jesper Johansson (Bilos Yonakhir 76), Jimmie Engqvist – Linus Johansson (Florian Brahimi 82), Sargon Abraham, Edin Hamidovic – Martin Gerhardsson (Arbitrim Suljev 54).

Analys: Två jämna lag i en chansfattig tillställning. Skillnaden var att Utsikten tog till vara på sin målchans, Skövde gjorde det inte. SAIK höjde sig efter målet och var värt att få poäng med sig, men det är inte mycket värt i slutändan när målen uteblir.