16 jun 2014 15:30

23 jan 2015 15:45

Joshi får fint stipendium

KONSTÅKNING

Joshi Helgesson har gjort en stark säsong. Nu belönas hon med ett fint stipendium.

Joshi Helgesson har gjort en stark säsong som bland annat innehöll en niondeplats på EM och 14:e plats, som Sveriges enda representant, på VM.

Nu belönas den 21-åriga Tibrotjejen med Marina Johanssons stipendium, en utmärkelse som delats ut av den bortgångna Marinas familj sedan 2012.

Motiveringen lyder: ”Joshi har trots en skadedrabbad höst visat att det fortfarande går att göra bra resultat, bara man är målmedveten och inte ger sig. Bland höjdpunkterna under säsongen återfinns 9:e platsen på EM, 14:e platsen på VM (där hon lyckades slå både personligt och svenskt rekord), guld vid Bavarian Open (Oberstdorf, Tyskland), Nordiska mästerskapen och Elitseriefinalen samt silver på Denkova Staviski Cup (Sofia, Bulgarien)”.

Joshi kommenterar själv utmärkelsen på sin blogg.

”Jag har fått äran att ta emot det tredje stipendiet ur Marina Johanssons minnesfond. Marina var en fantastiskt duktig fotograf, som alltid gjorde våra fotograferingar extra roliga och jag tyckte väldigt mycket om henne, därför känns det väldigt speciellt för mig att få ta emot det här stipendiet”, skriver hon.

Stipendiet är på 10 000 kronor.

Joshi Helgesson har gjort en stark säsong som bland annat innehöll en niondeplats på EM och 14:e plats, som Sveriges enda representant, på VM.

Nu belönas den 21-åriga Tibrotjejen med Marina Johanssons stipendium, en utmärkelse som delats ut av den bortgångna Marinas familj sedan 2012.

Motiveringen lyder: ”Joshi har trots en skadedrabbad höst visat att det fortfarande går att göra bra resultat, bara man är målmedveten och inte ger sig. Bland höjdpunkterna under säsongen återfinns 9:e platsen på EM, 14:e platsen på VM (där hon lyckades slå både personligt och svenskt rekord), guld vid Bavarian Open (Oberstdorf, Tyskland), Nordiska mästerskapen och Elitseriefinalen samt silver på Denkova Staviski Cup (Sofia, Bulgarien)”.

Joshi kommenterar själv utmärkelsen på sin blogg.

”Jag har fått äran att ta emot det tredje stipendiet ur Marina Johanssons minnesfond. Marina var en fantastiskt duktig fotograf, som alltid gjorde våra fotograferingar extra roliga och jag tyckte väldigt mycket om henne, därför känns det väldigt speciellt för mig att få ta emot det här stipendiet”, skriver hon.

Stipendiet är på 10 000 kronor.