18 jun 2014 16:00

23 jan 2015 15:28

Sandsjö avgjorde derbyt

Ett sent avgörande av Emma Sandsjö gav Skövde KIK lagets första trepoängare på bortaplan, men inte minst en skön derbyseger mot Falköpings KIK.

Första halvlek blev en mållös historia och den var i det stora hela jämn, men chanser saknades inte och har var det fördel Skövde. Emma Sandsjö låg ständigt på rulle längst fram och fick sitt bästa läge när Helene Sundberg hittade henne på djupet i den tolfte minuten. Måltjuven rundade målvakten, men kom ur vinkel och chansen rann ut i sanden. Även Lisa Pettersson, som ersatte Sandra Krantz i startelvan, hade ett skapligt friläge till vänster. Defensivt hade Skövde rätt bra koll på motståndet, än en gång. Hemmalaget hade dock tre frisparkslägen strax utanför straffområdet som inte vållade några problem för Skövde, bästa läget fick Maja Green som spelades fram av Madelen Janogy och bara någon meter innanför straffområdet sköt hon ett avslut som gick tätt över.

Falköping inledde andra halvlek starkt, men så värst många farligheter skapades inte. Det var nära straff när Janogy snodde bollen av Plantin och senare fälldes av mittbacken, men domaren friade. Skövde fick inte alls till något spel och riktade in sig på djupledsbollar på Emma Sandsjö, som hade flera heta lägen. Det bästa fick hon i 81:a minuten då hon rundade utrusande Victoria Janogy och slog bollen mot det öppna målet, men missade.

Skövde tog över mot slutet. Filippa Plantin slog en riktigt fin frispark som Victoria Janogy gjorde en ännu finare räddning på, och på den efterföljande hörnan nådde Alexandra Rozenkrants högst, men nicken gick utanför.

Målet kom till slut och det var Sandsjö som gjorde det. Med 89.25 på klockan sprang hon siog fri till vänster, skar in i straffområdet vid kortlinjen och från dålig vinkel skickade hon upp bollen i nättaket bakom Janogy.

Fjolårstvåan Falköping har därmed fått en tung start på säsongen, medan Skövde KIK å sin sida har överraskat som nykomling och finns med alldeles bakom topplagen. SLA fanns på plats på Openplan och här kan du läsa liverapporten i efterhand.

Första halvlek blev en mållös historia och den var i det stora hela jämn, men chanser saknades inte och har var det fördel Skövde. Emma Sandsjö låg ständigt på rulle längst fram och fick sitt bästa läge när Helene Sundberg hittade henne på djupet i den tolfte minuten. Måltjuven rundade målvakten, men kom ur vinkel och chansen rann ut i sanden. Även Lisa Pettersson, som ersatte Sandra Krantz i startelvan, hade ett skapligt friläge till vänster. Defensivt hade Skövde rätt bra koll på motståndet, än en gång. Hemmalaget hade dock tre frisparkslägen strax utanför straffområdet som inte vållade några problem för Skövde, bästa läget fick Maja Green som spelades fram av Madelen Janogy och bara någon meter innanför straffområdet sköt hon ett avslut som gick tätt över.

Falköping inledde andra halvlek starkt, men så värst många farligheter skapades inte. Det var nära straff när Janogy snodde bollen av Plantin och senare fälldes av mittbacken, men domaren friade. Skövde fick inte alls till något spel och riktade in sig på djupledsbollar på Emma Sandsjö, som hade flera heta lägen. Det bästa fick hon i 81:a minuten då hon rundade utrusande Victoria Janogy och slog bollen mot det öppna målet, men missade.

Skövde tog över mot slutet. Filippa Plantin slog en riktigt fin frispark som Victoria Janogy gjorde en ännu finare räddning på, och på den efterföljande hörnan nådde Alexandra Rozenkrants högst, men nicken gick utanför.

Målet kom till slut och det var Sandsjö som gjorde det. Med 89.25 på klockan sprang hon siog fri till vänster, skar in i straffområdet vid kortlinjen och från dålig vinkel skickade hon upp bollen i nättaket bakom Janogy.

Fjolårstvåan Falköping har därmed fått en tung start på säsongen, medan Skövde KIK å sin sida har överraskat som nykomling och finns med alldeles bakom topplagen. SLA fanns på plats på Openplan och här kan du läsa liverapporten i efterhand.

Division 1 norra Götaland, damer

FALKÖPINGS KIK-SKÖVDE KIK 0-1 (0-0)

0-1 (90) Emma Sandsjö.

Varningar, F: S: Lovisa Olsson, Alexandra Rozenkrants.

Domare: Bengt Gustafsson.

Skövde KIK: Sara Fröjd - Alexandra Rozenkrants, Lovisa Olsson, Filippa Plantin, Amanda Johansson - Amanda Bergsten (Josefin Plantin 78), Helene Sundberg, Hanna Fredell, Lisa Pettersson (Ebba Engelbrektsson 69) - Besmira Morina - Emma Sandsjö.