22 jun 2014 14:30

23 jan 2015 15:28

Efterlängtad seger för Skövde AIK

Skövde AIK tog en efterlängtad seger när laget bröt den fyra matcher långa förlustsviten mot Trelleborgs FF på hemmaplan. Det blev seger med 3-2 (3-1) inför 205 personer.

SAIK var det klart bättre laget i första halvlek men tappade övertaget till den andra. Matchens lirare var tveklöst hemmalagets Edin Hamidovic som var involverad i samtliga av SAIK:s mål. Hans 3-1-mål i slutet på första halvlek kan dessutom vara årets fullträff på Södermalms IP.

Det var två formsvaga lag som möttes på Södermalms IP på söndagseftermiddagen i division 1 södra. Skövde AIK var seriejumbo inför matchen medan Trelleborgs FF låg precis ovanför nedflyttningsstrecket. SAIK hade inte vunnit en match sedan den 17 maj då lagets dittills enda trepoängare den här säsongen är daterad när IFK Uddevalla besegrades med 2-1 på bortaplan.

Senast blev det förlust med 0-1 mot Utsikten för SAIK och det var lagets andra match där de rödvita lämnade planen poänglöst och mållöst i den föga smickrande sviten på fyra raka förluster.

Det var således ett SAIK i akut poängbehov som skred till verket inför hemmapubliken på Södermalms IP. Trelleborg i sin tur kom till spel med fem raka matcher utan vinst och var också i skriande behov av en vinst.

Av den prekära tabellposition syntes intet när domaren Jonas Karlsson, Målilla väl blåste till spel. Det var inte tal om något stukat självförtroende och att laget bara vunnit en enda match innan märktes föga.

Skövde AIK fick en smakstart på matchen med ett tidigt ledningsmål efter bara sex minuters spel. Edin Hamidovic frispelade via en bortaförsvarare Bilos Yonakhir som satte ledningsmålet med ett kliniskt avslut.

Efter 27 minuter var det dags igen. SAIK fick ånyo jubla efter att Edin Hamidovic hittat nätet. Efter en hörna hamnade bollen hos Hamidovic som utanför straffområdet sköt bollen rakt i nät.

Kort senare kunde det även ha blivit 3-0. Linus Johansson kom igenom på högerkanten men han kom för nära och målvakten räddade till en hörna. På den efterföljande hörnan av Hanna Abraham var sedan Andreas Uusitalo ytterst nära att näta. Han fick bollen helt omarkerad i straffområdet men fick bollen på låret och bollen gick utanför stolpen.

Istället kunde Trelleborg reducera genom Zoran Jovanovic som fick vandra in i straffområdet väl lättvindigt och kyligt sätta reduceringen bakom Mirza Kalijundzic i hemmamålet.

Det var inte helt ologiskt då Trelleborg några minuter hade haft ett jätteläge i straffområdet men en bortaspelare avslutade utanför. Nu fick Skånelaget utdelning retroaktivt istället.

Det innebar dock inte att gästerna flyttade fram positionerna utan SAIK fortsatte att producera målchanser och vara det klart spelförande laget. Linus Johansson och Jesper Johansson fick varsitt gyllene läge i samma moment efter 36 minuters spel men båda missade. Där borde det ha varit mål.

Edin Hamidovic som var pigg i den första halvleken fick ännu en chans strax efter det men skottet gick över mål från ett bra läge till vänster strax innanför straffområdet.

Han fick dock revansch – med råge. I slutminuterna av den första halvleken slog han till med ett drömmål som kan vara årets fullträff på Södermalms IP. Hamidovic drog till på volley strax utanför straffområdet och bollen gick rakt upp i krysset. Ett mål som påminde om SAIK-spelarens ledningsmål i förlustmatchen mot Qviding i den förra hemmamatchen.

3-1 till SAIK i halvlek och det var synnerligen rättvist. Faktum är att det kunde ha varit betydligt större ledningssiffror sett till alla målchanser som SAIK producerade under första 45 minuterna.

Trelleborg inledde andra halvlek när SAIK blev väl passivt men de rödvita fredade sig väl. Först efter knappa timmens spel fick Hamidovic Skövdes första målchans efter paus. Han hade chansen att bli tremålsskytt men gästernas målvakt Fredrik Persson räddade SAIK-spelarens nick från nära håll.

I den 67:e matchminuten hade Sargon Abraham ett jätteläge på Hamidovic inlägg men nicken gick via bortamålvakten till en resultatlös hörna.

Istället för hemmamål reducerade Trelleborg i den 70:e matchminuten genom målfarlige Oliver Karekezi.

Därefter jagade Trelleborg en kvittering som aldrig kom trots ett ärligt försök från gästernas sida.

3-2 till SAIK och tre livsviktiga poäng i bottenstriden för de rödvita.

Avslutningsvis – notera att Trelleborg verkar vara en passande motståndare för Skövde AIK. I höstas blev det ju hela 5-0 mot Skåningarna för SAIK på hemmaplan.

Den här gången satt det emellertid betydligt hårdare till även om SAIK sett till spelet över 90 minuter borde ha vunnit matchen klarare men hemmalaget tappade sitt övertag efter paus.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic – Anton Vilstrup, Andreas Uusitalo, David Lager, Elon Keymer – Hanna Abraham (David Lidholm in 80) – Bilos Yonakhir (Arbitrim Suljev in 70), Jesper Johansson, Linus Johansson – Edin Hamidovic (Jimmie Engqvist in 89) – Sargon Abraham.

SLA fanns på plats på Södermalms IP och liverapporten kan du läsa i efterhand här:

Det var två formsvaga lag som möttes på Södermalms IP på söndagseftermiddagen i division 1 södra. Skövde AIK var seriejumbo inför matchen medan Trelleborgs FF låg precis ovanför nedflyttningsstrecket. SAIK hade inte vunnit en match sedan den 17 maj då lagets dittills enda trepoängare den här säsongen är daterad när IFK Uddevalla besegrades med 2-1 på bortaplan.

Senast blev det förlust med 0-1 mot Utsikten för SAIK och det var lagets andra match där de rödvita lämnade planen poänglöst och mållöst i den föga smickrande sviten på fyra raka förluster.

Det var således ett SAIK i akut poängbehov som skred till verket inför hemmapubliken på Södermalms IP. Trelleborg i sin tur kom till spel med fem raka matcher utan vinst och var också i skriande behov av en vinst.

Av den prekära tabellposition syntes intet när domaren Jonas Karlsson, Målilla väl blåste till spel. Det var inte tal om något stukat självförtroende och att laget bara vunnit en enda match innan märktes föga.

Skövde AIK fick en smakstart på matchen med ett tidigt ledningsmål efter bara sex minuters spel. Edin Hamidovic frispelade via en bortaförsvarare Bilos Yonakhir som satte ledningsmålet med ett kliniskt avslut.

Efter 27 minuter var det dags igen. SAIK fick ånyo jubla efter att Edin Hamidovic hittat nätet. Efter en hörna hamnade bollen hos Hamidovic som utanför straffområdet sköt bollen rakt i nät.

Kort senare kunde det även ha blivit 3-0. Linus Johansson kom igenom på högerkanten men han kom för nära och målvakten räddade till en hörna. På den efterföljande hörnan av Hanna Abraham var sedan Andreas Uusitalo ytterst nära att näta. Han fick bollen helt omarkerad i straffområdet men fick bollen på låret och bollen gick utanför stolpen.

Istället kunde Trelleborg reducera genom Zoran Jovanovic som fick vandra in i straffområdet väl lättvindigt och kyligt sätta reduceringen bakom Mirza Kalijundzic i hemmamålet.

Det var inte helt ologiskt då Trelleborg några minuter hade haft ett jätteläge i straffområdet men en bortaspelare avslutade utanför. Nu fick Skånelaget utdelning retroaktivt istället.

Det innebar dock inte att gästerna flyttade fram positionerna utan SAIK fortsatte att producera målchanser och vara det klart spelförande laget. Linus Johansson och Jesper Johansson fick varsitt gyllene läge i samma moment efter 36 minuters spel men båda missade. Där borde det ha varit mål.

Edin Hamidovic som var pigg i den första halvleken fick ännu en chans strax efter det men skottet gick över mål från ett bra läge till vänster strax innanför straffområdet.

Han fick dock revansch – med råge. I slutminuterna av den första halvleken slog han till med ett drömmål som kan vara årets fullträff på Södermalms IP. Hamidovic drog till på volley strax utanför straffområdet och bollen gick rakt upp i krysset. Ett mål som påminde om SAIK-spelarens ledningsmål i förlustmatchen mot Qviding i den förra hemmamatchen.

3-1 till SAIK i halvlek och det var synnerligen rättvist. Faktum är att det kunde ha varit betydligt större ledningssiffror sett till alla målchanser som SAIK producerade under första 45 minuterna.

Trelleborg inledde andra halvlek när SAIK blev väl passivt men de rödvita fredade sig väl. Först efter knappa timmens spel fick Hamidovic Skövdes första målchans efter paus. Han hade chansen att bli tremålsskytt men gästernas målvakt Fredrik Persson räddade SAIK-spelarens nick från nära håll.

I den 67:e matchminuten hade Sargon Abraham ett jätteläge på Hamidovic inlägg men nicken gick via bortamålvakten till en resultatlös hörna.

Istället för hemmamål reducerade Trelleborg i den 70:e matchminuten genom målfarlige Oliver Karekezi.

Därefter jagade Trelleborg en kvittering som aldrig kom trots ett ärligt försök från gästernas sida.

3-2 till SAIK och tre livsviktiga poäng i bottenstriden för de rödvita.

Avslutningsvis – notera att Trelleborg verkar vara en passande motståndare för Skövde AIK. I höstas blev det ju hela 5-0 mot Skåningarna för SAIK på hemmaplan.

Den här gången satt det emellertid betydligt hårdare till även om SAIK sett till spelet över 90 minuter borde ha vunnit matchen klarare men hemmalaget tappade sitt övertag efter paus.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic – Anton Vilstrup, Andreas Uusitalo, David Lager, Elon Keymer – Hanna Abraham (David Lidholm in 80) – Bilos Yonakhir (Arbitrim Suljev in 70), Jesper Johansson, Linus Johansson – Edin Hamidovic (Jimmie Engqvist in 89) – Sargon Abraham.

SLA fanns på plats på Södermalms IP och liverapporten kan du läsa i efterhand här:

Division 1 södra:

SKÖVDE AIK-TRELLEBORGS FF 3-2 (3-1)

Mål: 1-0 (6) Bilos Yonakhir, 2-0 (27) Edin Hamidovic, 2-1 (33) Zoran Jovanovic, 3-1 (45) Edin Hamidovic, 3-2 (70) Oliver Karekezi.

Varningar: -. Skövde AIK: -.Trelleborgs FF: -.

Domare: Jonas Karlsson, Målilla.

Publik: 205 personer.