22 jun 2014 20:45

23 jan 2015 15:46

Tibro AIK tappade taget

FOTBOLL: Gauthiod vände underläge till seger

Med en spelare kort i 60 minuter förmådde inte Tibro AIK stå emot Gauthiod och en tidig ledning vändes till förlust.
– Riktigt tungt. Hade vi fått vara lika många spelare på banan så hade det sett annorlunda ut, menar TAIK-tränaren Jonathan Guggenheim.

Guggenheim syftar på den utvisning som drabbade Tibro när Martin Eskilsson fick sin andra varning efter en knapp halvtimmes spel. Tibro fick slutföra matchen med bara tio spelare och Tibrotränaren höll inte med i domarens bedömning utan tyckte varningarna var billiga.

– En horribel utvisning. Jag vill egentligen inte skylla på yttre faktorer som domaren, men han var bedrövlig åt båda håll, konstaterar Guggenheim.

Tibro AIK hade en på förhand svår uppgift när man mötte tabellfyran Gauthiod på bortaplan, men laget fick en bra start då Robert Knutsson satte 0–1 redan i den nionde minuten. Ett vackert anfall där Tibro ställde om och Knutsson avslutade elegant.

Trots en spelare färre på planen lyckades Tibro sedan hålla Gauthiod stången länge och väl, men i den 66:e minuten kunde Grästorpslaget kvittera. Sedan var det målmässigt lika ända fram till den 84:e minuten då Jonathan Nilsson gjorde sitt och Gauthiods andra mål i matchen.

– De gjorde 2–1 på en tilltrasslad situation efter ett inlägg, berättar Guggenheim.

Sedan orkade inte Tibro resa sig utan hemmalaget kunde även göra 3–1 i slutminuten. En tung förlust för Tibro som även fortsatt ligger sist i tabellen.

– Tuff förlust, men killarna gjorde en jättebra insats helt enligt planen.

Guggenheim syftar på den utvisning som drabbade Tibro när Martin Eskilsson fick sin andra varning efter en knapp halvtimmes spel. Tibro fick slutföra matchen med bara tio spelare och Tibrotränaren höll inte med i domarens bedömning utan tyckte varningarna var billiga.

– En horribel utvisning. Jag vill egentligen inte skylla på yttre faktorer som domaren, men han var bedrövlig åt båda håll, konstaterar Guggenheim.

Tibro AIK hade en på förhand svår uppgift när man mötte tabellfyran Gauthiod på bortaplan, men laget fick en bra start då Robert Knutsson satte 0–1 redan i den nionde minuten. Ett vackert anfall där Tibro ställde om och Knutsson avslutade elegant.

Trots en spelare färre på planen lyckades Tibro sedan hålla Gauthiod stången länge och väl, men i den 66:e minuten kunde Grästorpslaget kvittera. Sedan var det målmässigt lika ända fram till den 84:e minuten då Jonathan Nilsson gjorde sitt och Gauthiods andra mål i matchen.

– De gjorde 2–1 på en tilltrasslad situation efter ett inlägg, berättar Guggenheim.

Sedan orkade inte Tibro resa sig utan hemmalaget kunde även göra 3–1 i slutminuten. En tung förlust för Tibro som även fortsatt ligger sist i tabellen.

– Tuff förlust, men killarna gjorde en jättebra insats helt enligt planen.