23 jun 2014 11:28

23 jan 2015 15:46

Rangers ryktas behålla Strålman

New York Rangers vill behålla Anton Strålman.
Det skriver åtminstone New York Posts Larry Brooks på tidningssajtens hemsida. Stämmer hans uppgifter kan Tibrosonen räkna med ett rejält lönelyft.

Strålman har gjort en fin säsong i Rangers som nådde sin första Stanley Cup-final sedan vinsten 1994. Väl där blev, som bekant, Los Angeles Kings för svåra, men det är ändå en strålande framgång för den numera defensive västgöten.

28-åringens kontrakt går ut efter säsongen och om lite drygt en vecka öppnar den så kallade free agent-marknaden där Strålman tycks kunna bli ett jagat villebråd.

Vill behålla spelare

Rangers köpte nyligen ut centern Brad Richards från sitt kontrakt och ska nu, enligt Larry Brooks som hockeysverige.se citerar, lägga de lönepengar som då sparas läggas på att behålla stora delar av den befintliga truppen.

Däribland Strålman som klubben hoppas kunna göra klart med innan free agent-marknaden öppnar. Brooks skriver att Rangers ska erbjuda Strålman ett kontrakt som sträcker sig över tre eller fyra år och vara värt fyra miljoner dollar – drygt 26,5 miljoner kronor – per säsong. En rätt bra ökning jämfört med de 1,7 miljoner dollar per år som han uppgetts ha tjänat tidigare.

Strålman har gjort en fin säsong i Rangers som nådde sin första Stanley Cup-final sedan vinsten 1994. Väl där blev, som bekant, Los Angeles Kings för svåra, men det är ändå en strålande framgång för den numera defensive västgöten.

28-åringens kontrakt går ut efter säsongen och om lite drygt en vecka öppnar den så kallade free agent-marknaden där Strålman tycks kunna bli ett jagat villebråd.

Vill behålla spelare

Rangers köpte nyligen ut centern Brad Richards från sitt kontrakt och ska nu, enligt Larry Brooks som hockeysverige.se citerar, lägga de lönepengar som då sparas läggas på att behålla stora delar av den befintliga truppen.

Däribland Strålman som klubben hoppas kunna göra klart med innan free agent-marknaden öppnar. Brooks skriver att Rangers ska erbjuda Strålman ett kontrakt som sträcker sig över tre eller fyra år och vara värt fyra miljoner dollar – drygt 26,5 miljoner kronor – per säsong. En rätt bra ökning jämfört med de 1,7 miljoner dollar per år som han uppgetts ha tjänat tidigare.