24 jun 2014 17:51

23 jan 2015 15:28

Många lokala medaljhopp

Skövde med omnejd representeras på fler ställen än i simbassängen.
Och det finns en och annan idrottare med god medaljchans på SM-veckan.

Startlistorna är ännu inte helt klara, alternativt officiella, varpå en del namn säkerligen har missats. Men bland de 41 olika idrotter det ska koras svenska mästare i under SM-veckan i Borås finns en del idrottsutövare från vår region.

En av dem är Sofia Loft som tävlar i klassisk styrkelyft. Hon vann VM-guld i sin klass för ett par veckor sedan och har ett SM-guld från ifjol att försvara och bör rimligen ha rätt goda chanser till att åtminstone få med sig en medalj.

Superenduro har varit med på SM-veckan i ett antal år nu och här har världsstjärnan Joakim Ljunggren prenumererat på guldmedaljerna. Där bakom jagar bland annat en trio åkare från Tibro MK – Jesper Börjesson, Sebastian Adielsson och Marcus Adielsson.

SIK-spelare är med

Jetski är en nyhet på programmet och här väntas Erik Jacobsson från Tibro delta på sprintracet. I inline-hockey finns det också ”lokal” representation i form av Skövde IK-spelaren Johan Erkgärds som nyligen blev fyra på VM med det svenska landslaget. Han spelar för Karlstad HK som förstärkts med NHL-proffset Marcus Johansson från Washington Capitals.

Fler namn lär tillkomma, men det lär bli en hejdundrande idrottsfest i Borås den kommande veckan med start på söndag.

Startlistorna är ännu inte helt klara, alternativt officiella, varpå en del namn säkerligen har missats. Men bland de 41 olika idrotter det ska koras svenska mästare i under SM-veckan i Borås finns en del idrottsutövare från vår region.

En av dem är Sofia Loft som tävlar i klassisk styrkelyft. Hon vann VM-guld i sin klass för ett par veckor sedan och har ett SM-guld från ifjol att försvara och bör rimligen ha rätt goda chanser till att åtminstone få med sig en medalj.

Superenduro har varit med på SM-veckan i ett antal år nu och här har världsstjärnan Joakim Ljunggren prenumererat på guldmedaljerna. Där bakom jagar bland annat en trio åkare från Tibro MK – Jesper Börjesson, Sebastian Adielsson och Marcus Adielsson.

SIK-spelare är med

Jetski är en nyhet på programmet och här väntas Erik Jacobsson från Tibro delta på sprintracet. I inline-hockey finns det också ”lokal” representation i form av Skövde IK-spelaren Johan Erkgärds som nyligen blev fyra på VM med det svenska landslaget. Han spelar för Karlstad HK som förstärkts med NHL-proffset Marcus Johansson från Washington Capitals.

Fler namn lär tillkomma, men det lär bli en hejdundrande idrottsfest i Borås den kommande veckan med start på söndag.