25 jun 2014 20:49

23 jan 2015 15:28

IFK till uppehåll med klar seger

Sommaruppehållet står för dörren och IFK Skövde kan ta ledigt med en minst sagt positiv känsla i ryggen. Nykomlingen leder serien och dessutom blev det en klar seger i sista matchen mot Skara FC.

Onsdagens match på ett soldränkt Sparbanken Arena i Skara satte punkt för den första delen av seriespelet och segern mot Skara betyder att IFK befäster sin serieledning och tar sommaruppehåll som tabelletta. Nu kan det blåvita laget ladda om batterierna i lugn och ro under sommaren för att sedan försvara sin position i toppen under höstmånaderna.

Mot Skara var det egentligen aldrig något snack. IFK Skövde gjorde processen kort med tabellåttan som inte räckte till mot ett bollskickligt bortalag. Det första målet dröjde inte speciellt länge och matchen var bara sju minuter gammal när Christoffer Mako tog hand om en lyftning bakom Skaras backlinje och rullade bollen i mål bakom Skaramålvakten Pontus Kirkoff.

Bara fem minuter senare var det dags för nästa fullträff. Målet var snarlikt det första, men med den skillnaden att det var Johannes Grahn som avslutade.

IFK Skövde kontrollerade matchen, hade det mesta av bollinnehavet och styrde ute på den gröna mattan. Ytterligare ett mål blev det före vilan och det var Arian Domi som pangade in 3-0 från nära håll efter en dryg halvtimmes spel.

Så långt hade inte Skara skapat speciellt mycket, men efter IFK:s tredje mål vaskade hemmalaget fram ett par heta chanser där det mycket väl kunde ha blivit mål. 3—0 i paus dock och IFK Skövde hade matchen i ett järngrepp.

Det satte sin prägel på den andra halvleken som aldrig uppvisade några tecken på dramatik. Visserligen reducerade Skara, men det var först i den 89:e minuten och målet kom för sent för att sätta press på bortalaget.

Nu väntar en dryg månad utan seriematcher för IFK Skövde innan det startar i gång igen mot Fristad i början av augusti.

Det blåvita laget lär vara ett jagat villebråd under hösten.

Först väntar dock några veckors välförtjänt sommarledighet för serieledaren.

Onsdagens match på ett soldränkt Sparbanken Arena i Skara satte punkt för den första delen av seriespelet och segern mot Skara betyder att IFK befäster sin serieledning och tar sommaruppehåll som tabelletta. Nu kan det blåvita laget ladda om batterierna i lugn och ro under sommaren för att sedan försvara sin position i toppen under höstmånaderna.

Mot Skara var det egentligen aldrig något snack. IFK Skövde gjorde processen kort med tabellåttan som inte räckte till mot ett bollskickligt bortalag. Det första målet dröjde inte speciellt länge och matchen var bara sju minuter gammal när Christoffer Mako tog hand om en lyftning bakom Skaras backlinje och rullade bollen i mål bakom Skaramålvakten Pontus Kirkoff.

Bara fem minuter senare var det dags för nästa fullträff. Målet var snarlikt det första, men med den skillnaden att det var Johannes Grahn som avslutade.

IFK Skövde kontrollerade matchen, hade det mesta av bollinnehavet och styrde ute på den gröna mattan. Ytterligare ett mål blev det före vilan och det var Arian Domi som pangade in 3-0 från nära håll efter en dryg halvtimmes spel.

Så långt hade inte Skara skapat speciellt mycket, men efter IFK:s tredje mål vaskade hemmalaget fram ett par heta chanser där det mycket väl kunde ha blivit mål. 3—0 i paus dock och IFK Skövde hade matchen i ett järngrepp.

Det satte sin prägel på den andra halvleken som aldrig uppvisade några tecken på dramatik. Visserligen reducerade Skara, men det var först i den 89:e minuten och målet kom för sent för att sätta press på bortalaget.

Nu väntar en dryg månad utan seriematcher för IFK Skövde innan det startar i gång igen mot Fristad i början av augusti.

Det blåvita laget lär vara ett jagat villebråd under hösten.

Först väntar dock några veckors välförtjänt sommarledighet för serieledaren.

Division 3 mellersta Götaland:

SKARA FC—IFK SKÖVDE

1—3 (0—3)

Målen: 0—1 (7) Christoffer Mako, 0—2 (12) Johannes Grahn, 0—3 (33) Arian Domi, 1—3 (89) Mattias Karlsson.

Varningar, Skara: Martin Svensson. Skövde: -.

Domare: Ulrik Hedfjärd, Falköping.

Publik: 155.