28 jun 2014 14:10

23 jan 2015 15:46

Falköpingscyklist tvåa i juniorernas linjelopp

CYKEL:

UPPDATERAD. Falköpings juniorer fortsätter skörda framgångar på cykel-SM i Götene.
Alexander Fåglum Karlsson blev tvåa på herrjuniorernas linjelopp som avgjordes på lördagen.
Och i damklassen blev det en väntad segrare.

Efter torsdagens tempolopp är det linjeloppen som står på tur i helgen. I herrjuniorernas lopp över 120,6 kilometer ryckte Alexander Fåglum Karlsson tidigt till sig en ledning, men efter en spurtuppgörelse med Motalacyklisten Max Wiklund-Hellstadius blev det en silvermedalj.

– Jag gick loss redan efter femhundra meter men jag skulle dragit igång tidigare i spurten, säger Fåglum Karlsson till P4 Skaraborg.

Tävlingen avgjordes utanför Götene i regnigt och kylslaget väder. Cyklisterna körde nio varv på en 13,4-kilometersslinga med start och mål på Kinnekulle.

Favoritseger på damsidan

I damklassen blev det väntad seger då Emma Johansson, i Sverige tävlandes för Härnösand, var först över mållinjen. Hon lade in ett mäktigt segerryck uppför Kinnekulle ett par varv från målgången och fullbordade därmed dubbeln – en bedrift hon lyckades med även på SM för två år sedan.

Tävlingshelgen fortsätter på söndagen med damjuniorerna och herrarna.

Efter torsdagens tempolopp är det linjeloppen som står på tur i helgen. I herrjuniorernas lopp över 120,6 kilometer ryckte Alexander Fåglum Karlsson tidigt till sig en ledning, men efter en spurtuppgörelse med Motalacyklisten Max Wiklund-Hellstadius blev det en silvermedalj.

– Jag gick loss redan efter femhundra meter men jag skulle dragit igång tidigare i spurten, säger Fåglum Karlsson till P4 Skaraborg.

Tävlingen avgjordes utanför Götene i regnigt och kylslaget väder. Cyklisterna körde nio varv på en 13,4-kilometersslinga med start och mål på Kinnekulle.

Favoritseger på damsidan

I damklassen blev det väntad seger då Emma Johansson, i Sverige tävlandes för Härnösand, var först över mållinjen. Hon lade in ett mäktigt segerryck uppför Kinnekulle ett par varv från målgången och fullbordade därmed dubbeln – en bedrift hon lyckades med även på SM för två år sedan.

Tävlingshelgen fortsätter på söndagen med damjuniorerna och herrarna.