30 jun 2014 14:10

23 jan 2015 15:46

Tre guld på ungdomsmästerskapen

SIMNING: Starka insatser av Skövdetrio

Skövde SS skördade fina framgångar på de svenska ungdomsmästerskapen i Malmö.
Sex medaljer – varav tre guld – blev facit.
– En väldigt bra helg och vi fick många gratulationer från andra klubbar, säger tränaren Tamas Fekete.

Skövdeklubben representerades av trion Albin Lövgren, Louise Hjalmarsson och Nikki Brockmar vid ungdomsmästerskapen i Malmö och alla tre fick medalj med sig hem. Allra bäst lyckades Albin Lövgren som simmade i klassen pojkar 15 år. Det blev två guld och ett brons för den talangfulle simmaren.

Han blev etta på såväl 200 som 100 meter fjärilsim där inte minst insatsen på den kortare av de två distanserna sticker ut. Med tiden 57,70 satte han nytt rekord för åldersklassen.

– Så snabbt har ingen 15-åring simmat förut på 100 fjäril. En väldigt bra tid, säger Fekete.

Bronset tog Albin på 200 meter medley där han fick tiden 2,17,43. Skövdesimmaren gjorde ytterligare några starter under helgen och blev nia på 200 meter bröst, tia på 400 meter medley, åtta på 800 meter frisim, femma på 400 meter frisim samt sexa på 200 meter frisim.

Personligt rekord

Nikki Brockmar i flickor 15 år redovisade också ett guld under helgen i Malmö. Hon slog till med en bra tid på 100 meter frisim och den räckte hela vägen till en plats överst på pallen.

– Det var lite oväntat. Vi visste att hon skulle vara med i medaljstriden, men att hon skulle vinna trodde vi inte riktigt, menar Fekete.

Hennes 59,94 var personligt rekord med nästan två sekunder, vilket är en kraftig kapning på en kort distans som 100 meter. Nikki blev dessutom fyra, femma och åtta på 200, 400 respektive 800 meter frisim.

Louise Hjalmarsson tog medaljer på såväl 200 meter frisim som 800 meter frisim. På den kortare av de två distanserna blev det silver medan hennes 9,22,22 på 800 meter räckte till ett brons. Louise simmade dessutom 400 meter fritt där hon hamnade precis utanför pallen på en fjärde plats samt 100 meter frisim där hon slutade som sexa.

Totalt sett starka prestationer av Skövdesimmarna och föreningen hamnade på 18:e plats i poängligan samt på nionde plats i medaljligan.

– Det känns bra och jag är väldigt nöjd med de här unga simmarna, berömmer Tamas Fekete som kan konstatera att klubben fortsätter att fostra simmare som räcker till på hög nivå.

Någon längre vila blir det dock inte för trion. Den här veckan pågår SM-veckan i Borås och redan under tisdagen åker ett gäng på sex simmare – där Albin, Nikki och Louise är tre av dem – dit för att tävla i långbane-SM för seniorer.

Skövdeklubben representerades av trion Albin Lövgren, Louise Hjalmarsson och Nikki Brockmar vid ungdomsmästerskapen i Malmö och alla tre fick medalj med sig hem. Allra bäst lyckades Albin Lövgren som simmade i klassen pojkar 15 år. Det blev två guld och ett brons för den talangfulle simmaren.

Han blev etta på såväl 200 som 100 meter fjärilsim där inte minst insatsen på den kortare av de två distanserna sticker ut. Med tiden 57,70 satte han nytt rekord för åldersklassen.

– Så snabbt har ingen 15-åring simmat förut på 100 fjäril. En väldigt bra tid, säger Fekete.

Bronset tog Albin på 200 meter medley där han fick tiden 2,17,43. Skövdesimmaren gjorde ytterligare några starter under helgen och blev nia på 200 meter bröst, tia på 400 meter medley, åtta på 800 meter frisim, femma på 400 meter frisim samt sexa på 200 meter frisim.

Personligt rekord

Nikki Brockmar i flickor 15 år redovisade också ett guld under helgen i Malmö. Hon slog till med en bra tid på 100 meter frisim och den räckte hela vägen till en plats överst på pallen.

– Det var lite oväntat. Vi visste att hon skulle vara med i medaljstriden, men att hon skulle vinna trodde vi inte riktigt, menar Fekete.

Hennes 59,94 var personligt rekord med nästan två sekunder, vilket är en kraftig kapning på en kort distans som 100 meter. Nikki blev dessutom fyra, femma och åtta på 200, 400 respektive 800 meter frisim.

Louise Hjalmarsson tog medaljer på såväl 200 meter frisim som 800 meter frisim. På den kortare av de två distanserna blev det silver medan hennes 9,22,22 på 800 meter räckte till ett brons. Louise simmade dessutom 400 meter fritt där hon hamnade precis utanför pallen på en fjärde plats samt 100 meter frisim där hon slutade som sexa.

Totalt sett starka prestationer av Skövdesimmarna och föreningen hamnade på 18:e plats i poängligan samt på nionde plats i medaljligan.

– Det känns bra och jag är väldigt nöjd med de här unga simmarna, berömmer Tamas Fekete som kan konstatera att klubben fortsätter att fostra simmare som räcker till på hög nivå.

Någon längre vila blir det dock inte för trion. Den här veckan pågår SM-veckan i Borås och redan under tisdagen åker ett gäng på sex simmare – där Albin, Nikki och Louise är tre av dem – dit för att tävla i långbane-SM för seniorer.