04 jul 2014 06:00

23 jan 2015 15:46

En annan utsatthet för Lisa

Vansbrosimningen är den klassikergren som Lisa Lindgren på förhand känt sig mest obekväm med. Och det var redan innan det stod klart att det blir en kall simtur.

– Man kan vara simmare och man kan vara badare. Men jag har insett att jag nog ligger steget bakom badare, till och med, säger Lisa Lindgren, som gärna har en bra mycket högre temperatur än de 13–14 grader som vattnet når upp till under Vansbrosimningen.

Men det är inte det kalla, utan snarare det öppna vattnet som oroar.

– Simningen är det som jag på förhand känt mig mest obekväm med, eftersom jag inte haft någon känsla för det sedan tidigare. Och på öppet vatten är det en annan utsatthet än i klassikerns andra tre delar. Skidorna kan man alltid stanna, och du kan kliva av cykeln eller sluta springa och börja gå. Men man kan inte sluta att simma, säger Lisa Lindgren.

Med vårens och sommarens träningspass – det sista gjorde hon i Östersjön i onsdags – i bagaget känner hon sig nu tillräckligt redo för Vansbro.

– Den här gången är inte tiden en faktor på samma sätt som de andra delarna, även om jag förstår att det kommer att bli kallt och tufft. Men det är inte 13 timmar man ska vara ute. Det blir till att bita ihop på en mer komprimerad tid. Och det skapar lite lugn.

– Man kan vara simmare och man kan vara badare. Men jag har insett att jag nog ligger steget bakom badare, till och med, säger Lisa Lindgren, som gärna har en bra mycket högre temperatur än de 13–14 grader som vattnet når upp till under Vansbrosimningen.

Men det är inte det kalla, utan snarare det öppna vattnet som oroar.

– Simningen är det som jag på förhand känt mig mest obekväm med, eftersom jag inte haft någon känsla för det sedan tidigare. Och på öppet vatten är det en annan utsatthet än i klassikerns andra tre delar. Skidorna kan man alltid stanna, och du kan kliva av cykeln eller sluta springa och börja gå. Men man kan inte sluta att simma, säger Lisa Lindgren.

Med vårens och sommarens träningspass – det sista gjorde hon i Östersjön i onsdags – i bagaget känner hon sig nu tillräckligt redo för Vansbro.

– Den här gången är inte tiden en faktor på samma sätt som de andra delarna, även om jag förstår att det kommer att bli kallt och tufft. Men det är inte 13 timmar man ska vara ute. Det blir till att bita ihop på en mer komprimerad tid. Och det skapar lite lugn.

  • Carl Johan Hjerpe