05 jul 2014 12:19

23 jan 2015 15:28

Ny förlust för jumbon Skövde AIK

Skövde AIK fick en tung start på matchen när Lund tog ledningen redan efter tre minuter, men hemmalaget lät sig inte nedslås utan jobbade på och efter en kvart kom en rättmätig kvittering.

SAIK gjorde en bra första halvlek med ett varierat och snabbt anfallsspel där man flera gånger spelade sig fram till chanser.

Precis som i många matcher tidigare var dock inte effektiviteten den bästa och chanserna resulterade inte. Sett till antalet lägen borde SAIK ha lett matchen i halvtid, men 1-1 var siffrorna halvvägs. Bästa läget att ge SAIK ledningen i den första halvleken hade Bilos Yonakir som nickade från nära håll, men missade målet.

Skövdes fina spel från den första halvleken kom av sig lite efter paus och Lund hade mer att säga till om. Bortalaget tog också ledningen med 2-1 efter slarv från David Lidholm. En utvisning på Lunds Tobias Lewicki med drygt 20 minuter kvar gav dock SAIK nytt hopp och efter det tog hemmalaget över spelet igen.

Skövde forcerade för en kvittering, men jobbade förgäves. Lund försvarade sig väl och höll undan till seger. En tung förlust för SAIK som ligger kvar på jumboplatsen.

SLA fanns på plats och rapporterade direkt från matchen.

Skövde AIK fick en tung start på matchen när Lund tog ledningen redan efter tre minuter, men hemmalaget lät sig inte nedslås utan jobbade på och efter en kvart kom en rättmätig kvittering.

SAIK gjorde en bra första halvlek med ett varierat och snabbt anfallsspel där man flera gånger spelade sig fram till chanser.

Precis som i många matcher tidigare var dock inte effektiviteten den bästa och chanserna resulterade inte. Sett till antalet lägen borde SAIK ha lett matchen i halvtid, men 1-1 var siffrorna halvvägs. Bästa läget att ge SAIK ledningen i den första halvleken hade Bilos Yonakir som nickade från nära håll, men missade målet.

Skövdes fina spel från den första halvleken kom av sig lite efter paus och Lund hade mer att säga till om. Bortalaget tog också ledningen med 2-1 efter slarv från David Lidholm. En utvisning på Lunds Tobias Lewicki med drygt 20 minuter kvar gav dock SAIK nytt hopp och efter det tog hemmalaget över spelet igen.

Skövde forcerade för en kvittering, men jobbade förgäves. Lund försvarade sig väl och höll undan till seger. En tung förlust för SAIK som ligger kvar på jumboplatsen.

SLA fanns på plats och rapporterade direkt från matchen.

Matchfakta:

Division 1 södra:

SKÖVDE AIK-LUNDS BK

1-2 (1-1)

Målen: 0-1 (3) Jesper Rindmo, 1-1 (15) Edin Hamidovic, 1-2 (60) Jesper Rindmo.

Varningar, S: L: Martin Johansson. Utv, L: Tobias Lewicki.

Domare: Namik Idrizovic, Örebro.

Publik: 178.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic – Elon Keymer, Andreas Uusitalo, David Lidholm, Anton Vilstrup – Linus Johansson (Arbitrim Suljev 71), Hanna Abraham, Jimmy Engqvist, Edin Hamidovic, Bilos Yonakir (Florian Brahimi 87) – Sargon Abraham (Alfons Keymer 87).

Matchanalys: Spelmässigt finns det inte så våldsamt mycket att anmärka på. SAIK spelar med ett snabbt och rörligt passningsspel och skapar på så sätt mycket målchanser, men det hjälper inte när man inte klarar av att förvalta lägena. Nu är det väl många matcher där laget bränner massor med chanser och SAIK måste hitta på något annorlunda för att få målskyttet att lossna. Som det är nu är det bara Edin Hamidovic som levererar mål och det räcker inte. I den här matchen var Skövde värda poäng, men precis som flera gånger tidigare blev man utan. Ett Lund som var betydligt effektivare tog hand om segern.