06 jul 2014 16:46

23 jan 2015 15:46

19-åring vann Skövde Open

GOLF: Stabil insats av Felix Collberg räckte långt

Skövde Open på Skövde GK bjöd på en överraskande segrare.
– Det var otippat. Jag kände att jag kunde spela bra, men att jag skulle vinna det trodde jag inte, säger 19-årige Hökensåsspelaren Felix Collberg.

Det var en något omtumlad Felix Collberg som efter 143 slag på de 36 hålen kunde titulera sig mästare i Skövde Open. Han höll en hög nivå under dagen och spelet stämde.

– Jag har spelat min bästa golf någonsin, konstaterar Felix med ett leende.

Han fortsätter:

– Det var stabilt och jag hade inga dippar. Jag spelade bra från tee och puttade helt okej. Det finns inte så mycket att klaga på.

Collberg gick ut ganska tidigt och efter färdigspelad runda blev det ett par timmars nervös väntan innan det stod klart att hans resultat räckte till seger. Felix gick de första 18 hålen på 73 slag och var så långt två slag från ledningen där förre Skövdespelaren Emil Sjöberg, numera spelandes för Hills GK, var i ensam ledning efter en 71-runda.

Delad tvåa

Det höll dock inte hela vägen för Sjöberg som gick sista 18 hålen på 74 slag och därmed blev delad tvåa tillsammans med Niclas Weiland från Landeryds GK. De båda var två slag bakom Collberg, men trots att han tappade ledningen var Sjöberg inte alltför nedstämd efteråt.

– Segerns sötma är ju god, men det känns ändå rätt okej och jag är inte jättemissnöjd, kommenterar Emil som tyckte att han missade lite för många puttar på den andra rundan.

– Det kändes rätt stabilt, men man måste ju få i puttarna för att det ska hända saker, menar Emil.

Emil Sjöberg gick iden sista bollen tillsammans med Skövde GK:s Lars Aldén som också fanns med i segerdiskussionen länge. Han avslutade dock med två bogeys, vilket innebar 147 slag totalt och en fjärdeplats. Med det blev han dock bäste hemmaspelare.

Det var en något omtumlad Felix Collberg som efter 143 slag på de 36 hålen kunde titulera sig mästare i Skövde Open. Han höll en hög nivå under dagen och spelet stämde.

– Jag har spelat min bästa golf någonsin, konstaterar Felix med ett leende.

Han fortsätter:

– Det var stabilt och jag hade inga dippar. Jag spelade bra från tee och puttade helt okej. Det finns inte så mycket att klaga på.

Collberg gick ut ganska tidigt och efter färdigspelad runda blev det ett par timmars nervös väntan innan det stod klart att hans resultat räckte till seger. Felix gick de första 18 hålen på 73 slag och var så långt två slag från ledningen där förre Skövdespelaren Emil Sjöberg, numera spelandes för Hills GK, var i ensam ledning efter en 71-runda.

Delad tvåa

Det höll dock inte hela vägen för Sjöberg som gick sista 18 hålen på 74 slag och därmed blev delad tvåa tillsammans med Niclas Weiland från Landeryds GK. De båda var två slag bakom Collberg, men trots att han tappade ledningen var Sjöberg inte alltför nedstämd efteråt.

– Segerns sötma är ju god, men det känns ändå rätt okej och jag är inte jättemissnöjd, kommenterar Emil som tyckte att han missade lite för många puttar på den andra rundan.

– Det kändes rätt stabilt, men man måste ju få i puttarna för att det ska hända saker, menar Emil.

Emil Sjöberg gick iden sista bollen tillsammans med Skövde GK:s Lars Aldén som också fanns med i segerdiskussionen länge. Han avslutade dock med två bogeys, vilket innebar 147 slag totalt och en fjärdeplats. Med det blev han dock bäste hemmaspelare.