10 jul 2014 21:32

23 jan 2015 15:46

Bengtsson upp i ledning

CYKEL: Fjärde etappen i U6

Det börjar dra ihop sig i U6 Cycle Tour. I torsdagens fjärde etapp behöll Ludvig Bengtsson den imponerande form han visat prov på tidigare i tävlingen, och vann dagens lopp.
– Jag ska göra allt jag kan för att vinna, men det kommer bli svårt, säger en nöjd Ludvig Bengtsson till SLA.

Falköpingscyklisterna har imponerat stort i de tre inledande etapperna av U6 Cycle Tour. Efter att sett torsdagens lopp kan vi konstatera att de inte tappar farten.

I herrarnas elitklass fortsätter Ludvig Bengtsson att prestera. Efter två raka andraplaceringar tog han under torsdagens etapp ytterligare ett kliv och segrade. I och med Ludvigs fortsatta framgångar går han även upp som ledare i den individuella tävlingen och poängtävlingen.

– Det var ett hårt lopp, konstaterar Ludvig Bengtsson.

– Jag ska göra allt jag kan för att vinna, men det kommer bli svårt. Jag har flera duktiga tempocyklister som ligger kort bakom, avslutar 20-åringen.

I samma klass cyklade även lagkamraterna Jesper Johansson och Joakim Åleheim. Den sistnämnde hade en bra dag och slutade på tionde plats.

Linda Halleröd (Falköpings CK) ryckte efter gårdagens 20:e placering upp sig och cyklade in på en imponerande andraplacering. Lindas stabila insats betyder att hon nu klättrar till en sjätteplats i den individuella tävlingen. Här cyklade även Marlin Berlin (Falköpings CK), som slutade på 44:e plats.

I seniorernas etapp hade Jonas Blom en lite tyngre dag. Den tidigare topplacerade Falköpingscyklisten slutade på 18:e placering i loppet som segrades av Daniel Guldfur (Jönköpings CK). Trots detta behåller Jonas sin femteplats i den individuella tävlingen. I samma etapp startade också Marcus Johansson (Skövde CK) och gick in i mål som 27:e cyklist.

I de yngre klasserna cyklade Erik Åleheim i Pojkar 10-12 och Kim Åleheim i Pojkar 13-14.

På fredag är det dags för tävlingens femte och näst sista etapp, då ska cyklisterna ta sig igenom nya linjelopp.

Falköpingscyklisterna har imponerat stort i de tre inledande etapperna av U6 Cycle Tour. Efter att sett torsdagens lopp kan vi konstatera att de inte tappar farten.

I herrarnas elitklass fortsätter Ludvig Bengtsson att prestera. Efter två raka andraplaceringar tog han under torsdagens etapp ytterligare ett kliv och segrade. I och med Ludvigs fortsatta framgångar går han även upp som ledare i den individuella tävlingen och poängtävlingen.

– Det var ett hårt lopp, konstaterar Ludvig Bengtsson.

– Jag ska göra allt jag kan för att vinna, men det kommer bli svårt. Jag har flera duktiga tempocyklister som ligger kort bakom, avslutar 20-åringen.

I samma klass cyklade även lagkamraterna Jesper Johansson och Joakim Åleheim. Den sistnämnde hade en bra dag och slutade på tionde plats.

Linda Halleröd (Falköpings CK) ryckte efter gårdagens 20:e placering upp sig och cyklade in på en imponerande andraplacering. Lindas stabila insats betyder att hon nu klättrar till en sjätteplats i den individuella tävlingen. Här cyklade även Marlin Berlin (Falköpings CK), som slutade på 44:e plats.

I seniorernas etapp hade Jonas Blom en lite tyngre dag. Den tidigare topplacerade Falköpingscyklisten slutade på 18:e placering i loppet som segrades av Daniel Guldfur (Jönköpings CK). Trots detta behåller Jonas sin femteplats i den individuella tävlingen. I samma etapp startade också Marcus Johansson (Skövde CK) och gick in i mål som 27:e cyklist.

I de yngre klasserna cyklade Erik Åleheim i Pojkar 10-12 och Kim Åleheim i Pojkar 13-14.

På fredag är det dags för tävlingens femte och näst sista etapp, då ska cyklisterna ta sig igenom nya linjelopp.

  • Oscar Rickstrand