10 jul 2014 06:00

23 jan 2015 15:28

Ludvig med i toppen i Tidaholm

CYKEL: U6 Cycle Tour har kommit halvvägs

På onsdagen nådde cykelfesten i Tidaholm nått halvvägs efter den tredje etappen av U6 Cycle Tour.
Det var återigen linjelopp som stod på dagordningen och Falköpings formtoppade Ludvig Bengtsson, 21 år, har fortsatt tätkänning i elitklassen och det ser lovande ut inför fortsättningen.

Efter att de lokala cyklisterna fortsatt att imponera under tisdagens linjelopp var det nu dags för tävlingens tredje etapp. Det var återigen linjelopp på agendan med start och mål ute vid Härja utanför Tidaholm.

I elitklassen fortsatte Ludvig Bengtsson (Falköpings CK) att cykla riktigt snabbt. Efter att i tisdagens lopp ha slutat två, endast tre hundradelar efter segraren, behöll han samma form och cyklade återigen in på en andra placering efter en stark spurt.

Ludvig ligger även tvåa i den totala sammanräkningen, endast en poäng efter ledaren Anders Skaarseth.

Falköpings Joakim Åleheim som var trea på den inledande prologen körde in på en sjunde plats och ligger femma i den totala poängställningen.

Varken Ove Nilsson (Falköpings CK) eller Jesper Johansson (Falköpings CK) kunde fullfölja den tredje etappen som segrades av norrmannen Ole Forfang.

Efter två raka niondeplaceringar i damernas inledande etapper tappade Lina Halleröd fart och slutade som 20:e cyklist i onsdagens linjelopp.

Linda ligger nu på en tionde placering i den totala sammanräkningen men övertog ledartröjan som bästa damjunior. Hon siktar främst på att försvara den ledningen men även att lyckas med en bra placering bland damerna i stort.

Jonas Blom, som under gårdagen hamnade på en sjätteplats i seniorklassens linjelopp, cyklade in på elfte placering. Detta innebär att Falköpingscyklisten ligger på femteplats i den totala sammanräkningen. I samma etapp cyklade även Marcus Johansson (Skövde CK) in på en 21:a plats, drygt nio minuter efter vinnaren Marcus Kjelldahls segertid på 2,27,14.

I klassen Pojkar 10–12 år cyklade Falköpings Erik Åleheim de 14 kilometerna på 29,43. Utöver detta så slutade Kim Åleheim på en sjunde placering i Pojkar 13-14.

U6 Cycle Tour går vidare med ytterligare linjelopp under torsdagen.

Efter att de lokala cyklisterna fortsatt att imponera under tisdagens linjelopp var det nu dags för tävlingens tredje etapp. Det var återigen linjelopp på agendan med start och mål ute vid Härja utanför Tidaholm.

I elitklassen fortsatte Ludvig Bengtsson (Falköpings CK) att cykla riktigt snabbt. Efter att i tisdagens lopp ha slutat två, endast tre hundradelar efter segraren, behöll han samma form och cyklade återigen in på en andra placering efter en stark spurt.

Ludvig ligger även tvåa i den totala sammanräkningen, endast en poäng efter ledaren Anders Skaarseth.

Falköpings Joakim Åleheim som var trea på den inledande prologen körde in på en sjunde plats och ligger femma i den totala poängställningen.

Varken Ove Nilsson (Falköpings CK) eller Jesper Johansson (Falköpings CK) kunde fullfölja den tredje etappen som segrades av norrmannen Ole Forfang.

Efter två raka niondeplaceringar i damernas inledande etapper tappade Lina Halleröd fart och slutade som 20:e cyklist i onsdagens linjelopp.

Linda ligger nu på en tionde placering i den totala sammanräkningen men övertog ledartröjan som bästa damjunior. Hon siktar främst på att försvara den ledningen men även att lyckas med en bra placering bland damerna i stort.

Jonas Blom, som under gårdagen hamnade på en sjätteplats i seniorklassens linjelopp, cyklade in på elfte placering. Detta innebär att Falköpingscyklisten ligger på femteplats i den totala sammanräkningen. I samma etapp cyklade även Marcus Johansson (Skövde CK) in på en 21:a plats, drygt nio minuter efter vinnaren Marcus Kjelldahls segertid på 2,27,14.

I klassen Pojkar 10–12 år cyklade Falköpings Erik Åleheim de 14 kilometerna på 29,43. Utöver detta så slutade Kim Åleheim på en sjunde placering i Pojkar 13-14.

U6 Cycle Tour går vidare med ytterligare linjelopp under torsdagen.