11 jul 2014 21:25

23 jan 2015 15:28

Bengtsson tappar fart

CYKLING: Tung dag för Falköpingscyklisterna

Den näst sista etappen är avklarad i U6 Cycle Tour. Falköpingscyklisten Ludvig Bengtsson har cyklat riktigt snabbt i Tidaholmtävlingens senaste etapper, men under fredagens linjelopp tappade han fart.

I gårdagens lopp stod Ludvig Bengtsson för en enastående insats i elitklassen. Efter två raka andra platser fick han ytterligare fart på hjulen och segrade i tävlingens fjärde etapp. Men under fredagen hade Bengtsson en sämre dag och slutade på sjätteplats, 49 sekunder bakom segraren Alexander Wetterhall. Placeringen innebär att Bengtsson nu är femma i den individuella tävlingen.

Gårdagens tvåa Linda Halleröd (Falköpings CK) cyklade sin femte etapp i damernas klass och slutade som 8:e cyklist i mål. Halleröd ligger nu sjua i den individuella tävlingen.

I herrarnas seniorklass cyklade Jonas Blom in som sexa efter segrande Robert Gustavsson (Jönköpings CK). Jonas ligger inför lördagens avslutande tempolopp nu på sjätteplats i den individuella tävlingen.

I morgon är det dags för U6 Cycle Tour:s sista etapp.

I gårdagens lopp stod Ludvig Bengtsson för en enastående insats i elitklassen. Efter två raka andra platser fick han ytterligare fart på hjulen och segrade i tävlingens fjärde etapp. Men under fredagen hade Bengtsson en sämre dag och slutade på sjätteplats, 49 sekunder bakom segraren Alexander Wetterhall. Placeringen innebär att Bengtsson nu är femma i den individuella tävlingen.

Gårdagens tvåa Linda Halleröd (Falköpings CK) cyklade sin femte etapp i damernas klass och slutade som 8:e cyklist i mål. Halleröd ligger nu sjua i den individuella tävlingen.

I herrarnas seniorklass cyklade Jonas Blom in som sexa efter segrande Robert Gustavsson (Jönköpings CK). Jonas ligger inför lördagens avslutande tempolopp nu på sjätteplats i den individuella tävlingen.

I morgon är det dags för U6 Cycle Tour:s sista etapp.

  • Oscar Rickstrand