14 jul 2014 16:26

23 jan 2015 15:47

Skänker prispengar till SOS Barnbyar

TRAV: Ger två procent av 2014 års vinstsumma till välgörenhet

2004 vann hennes mor Giant Diablo Stochampionatet.
Nu har D´one chans att göra det samma.
Vinner andelshästen det prestigefyllda stoloppet går 20 000 kronor direkt till SOS Barnbyar.
– Ingen annan avkomma till en tidigare Stochampionat-vinnare har lyckats vinna i det loppet tidigare, säger Kenny Thörnblom som företräder andelsägarna.

D´one gav fina besked i fredagens kval till Stochampionatet där hon vann med Örjan Kihlström i sulkyn. Hästen, som var förra årets stora kulletta bland stona har inte visat riktigt samma form under våren. Även under genrepet veckan före presterade hon under sin normala kapacitet.

– Härliga besked från loppet sist och efter det har hon också börjat gå på bättre. Det är en tuff häst och hon ger sig inte så lätt. Hon kommer kämpa för barnen, säger Kenny Thörnblom om andelshästen.

Förra året sprang D´one in 3 500 000 kronor.

– Förhoppningarna är att hon ska sluta på samma summa i år, det är så klart inte givet, men det är absolut ingen omöjlighet. Skulle hon göra det innebär det 70 000 kronor till SOS barnbyar, säger Thörnblom.

Hittills i år har stoet samlat in 12 215 kronor till barnbyarna. Skulle hon gå vinnande ur söndagens final betyder det en miljon kronor, det vill säga 20 000 kronor till SOS Barnbyar.

Hästen, som ägs av 60 andelar (med en Skövdebo som delägare) har chans att skriva in sig i historieböckerna.

Skulle D´one vinna Stochampionatet blir hon, tillsammans med sin mor Giant Diablo unika. Diablo vann nämligen championatet år 2004 och ännu har ingen avkomma till en tidigare vinnare lyckats göra samma bedrift som sin mor...

D´one gav fina besked i fredagens kval till Stochampionatet där hon vann med Örjan Kihlström i sulkyn. Hästen, som var förra årets stora kulletta bland stona har inte visat riktigt samma form under våren. Även under genrepet veckan före presterade hon under sin normala kapacitet.

– Härliga besked från loppet sist och efter det har hon också börjat gå på bättre. Det är en tuff häst och hon ger sig inte så lätt. Hon kommer kämpa för barnen, säger Kenny Thörnblom om andelshästen.

Förra året sprang D´one in 3 500 000 kronor.

– Förhoppningarna är att hon ska sluta på samma summa i år, det är så klart inte givet, men det är absolut ingen omöjlighet. Skulle hon göra det innebär det 70 000 kronor till SOS barnbyar, säger Thörnblom.

Hittills i år har stoet samlat in 12 215 kronor till barnbyarna. Skulle hon gå vinnande ur söndagens final betyder det en miljon kronor, det vill säga 20 000 kronor till SOS Barnbyar.

Hästen, som ägs av 60 andelar (med en Skövdebo som delägare) har chans att skriva in sig i historieböckerna.

Skulle D´one vinna Stochampionatet blir hon, tillsammans med sin mor Giant Diablo unika. Diablo vann nämligen championatet år 2004 och ännu har ingen avkomma till en tidigare vinnare lyckats göra samma bedrift som sin mor...

  • Johanna Drath