17 jul 2014 08:29

23 jan 2015 15:47

Ulvåkersonen åter i Allsvenskan

Johan Mårtensson, 25 år och med Ulvåkers IF som moderklubb, gör i dag sin första träning med sin nya klubb Helsingborgs IF, uppger HD.se. Därmed lämnar Mårtensson holländska FC Utrecht där han hade ett år kvar på sitt kontrakt.

"Jag valde HIF för att det är en fin klubb, en storklubb i Sverige. De var väldigt intresserade av mig och jag tyckte det var väldigt skönt. Jag kände förtroende från tränaren och hela klubben", säger Johan Mårtensson i ett pressmeddelande, eligt TT.

Helsingsborgs IF:s sportchef Jesper Jansson bekräftade tidigare i dag uppgifterna om Mårtenssons övergång, och säger till Helsingsborgs Dagblad på nätet att den förre Skövde AIK- och Ulvåkers IF-spelaren gör sin första träning med laget klockan 10 på förmiddagen.

Redan i går kom rykten om att Mårtensson skulle finnas på pats på Olympia under torsdagen för en läkarundersökning och undertecknande av kontrakt.

Den allsvenska toppklubben har redan värvat Darijan Bojanic och Mikael Dahlberg och nu ser de alltså ut att också få sällskap av mittfältaren Johan Mårtensson, 25 år och från Ulvåkers IF.

– Han borde vara aktuell för de flesta allsvenska klubbarna. Vi får se vad som händer, sade Mårtenssons agent Stefan Pettersson till Kvällsposten i tisdags angående en eventuell flytt till Helsingborg.

I en stor intervju med SLA nyligen den 12 juli kommenterade han sitt kontrakt och framtiden.

– Vi har fått en ny tränare nu. Vi har plockat in ett par nya spelare och precis påbörjat försäsongen. Jag tycker det ser riktigt spännande ut. Jag har ett år kvar på kontraktet nu. Jag förutsätter att jag spelar i Utrecht under hela nästa säsong. Men man vet aldrig, det kan gå snabbt i fotboll, sade Mårtensson till SLA då.

Efter spel med moderklubben Ulvåkers IF och en sejour med Tibro AIK hamnade Mårtensson i Skövde AIK 2008.

Där spelade en halvsäsong innan allsvenska Gais fick upp ögonen för honom. Inför hösten 2011 lämnade han sedan Göteborg för spel med FC Utrecht som köpte loss mittfältaren.

Nu blir det alltså spel i allsvenskan igen, fast med Helsingborgs IF.

"Jag valde HIF för att det är en fin klubb, en storklubb i Sverige. De var väldigt intresserade av mig och jag tyckte det var väldigt skönt. Jag kände förtroende från tränaren och hela klubben", säger Johan Mårtensson i ett pressmeddelande, eligt TT.

Helsingsborgs IF:s sportchef Jesper Jansson bekräftade tidigare i dag uppgifterna om Mårtenssons övergång, och säger till Helsingsborgs Dagblad på nätet att den förre Skövde AIK- och Ulvåkers IF-spelaren gör sin första träning med laget klockan 10 på förmiddagen.

Redan i går kom rykten om att Mårtensson skulle finnas på pats på Olympia under torsdagen för en läkarundersökning och undertecknande av kontrakt.

Den allsvenska toppklubben har redan värvat Darijan Bojanic och Mikael Dahlberg och nu ser de alltså ut att också få sällskap av mittfältaren Johan Mårtensson, 25 år och från Ulvåkers IF.

– Han borde vara aktuell för de flesta allsvenska klubbarna. Vi får se vad som händer, sade Mårtenssons agent Stefan Pettersson till Kvällsposten i tisdags angående en eventuell flytt till Helsingborg.

I en stor intervju med SLA nyligen den 12 juli kommenterade han sitt kontrakt och framtiden.

– Vi har fått en ny tränare nu. Vi har plockat in ett par nya spelare och precis påbörjat försäsongen. Jag tycker det ser riktigt spännande ut. Jag har ett år kvar på kontraktet nu. Jag förutsätter att jag spelar i Utrecht under hela nästa säsong. Men man vet aldrig, det kan gå snabbt i fotboll, sade Mårtensson till SLA då.

Efter spel med moderklubben Ulvåkers IF och en sejour med Tibro AIK hamnade Mårtensson i Skövde AIK 2008.

Där spelade en halvsäsong innan allsvenska Gais fick upp ögonen för honom. Inför hösten 2011 lämnade han sedan Göteborg för spel med FC Utrecht som köpte loss mittfältaren.

Nu blir det alltså spel i allsvenskan igen, fast med Helsingborgs IF.