23 jul 2014 22:00

23 jan 2015 15:47

Stjärnspelare klar för HK Country

En tidigare spelare med IFK Skövde i elitserien, lämnar moderklubben HV Tidaholm för spel med HK Country i division 1. Det blir ett välkommet nyförvärv för Stöpenklubben som gör en satsning med bland annat tidigare IFK-tränaren Henrik Schneider som huvudansvarig.

Efter två år i moderklubben HV Tidaholm i division 3 väljer den tidigare elitspelaren Niklas Forsmoo att lämna för spel i HK Country.

– Först och främst var jag lite osäker på om jag skulle spela någon handboll i år överhuvudtaget. Nu över sommaren har jag kört lite styrketräning med Country och då kände jag att Country var det enda alternativet, säger Niklas Forsmoo till Västgötabladet.

Tanken var att 31-årige Forsmoo skulle avsluta karriären i moderklubben HV Tidaholm men nu väljer han att återvända till Skövde. Han har spelat flera elitseriesäsonger med IFK Skövde men nu är det HK Country som gäller.

– Till stor del beror det på att jag bor och arbetar i Skövde, det gör att Country känns som den allra bästa lösningen för mig. Sen får vi se hur mycket jag är med i år, jag tror inte det blir fullt matchande för min del, fortsätter Forsmoo.

HK Country kvalspelade till allsvenskan i våras men förlorade mot Anderstorp och spelar i division 1 även nästa säsong. Stöpenklubben gör en ny satsning med bland annat tidigare IFK-tränaren Henrik Schneider som huvudansvarig.

Detta i kombination med den sportsliga utmaningen gjorde att Forsmoo bestämde sig för att prova lyckan i Country.

Tidigare i Tidaholm har Forsmoo kombinerat handbollsspelande med en tränarroll men i Country kommer han enbart att fokusera på att spela.

Efter två år i moderklubben HV Tidaholm i division 3 väljer den tidigare elitspelaren Niklas Forsmoo att lämna för spel i HK Country.

– Först och främst var jag lite osäker på om jag skulle spela någon handboll i år överhuvudtaget. Nu över sommaren har jag kört lite styrketräning med Country och då kände jag att Country var det enda alternativet, säger Niklas Forsmoo till Västgötabladet.

Tanken var att 31-årige Forsmoo skulle avsluta karriären i moderklubben HV Tidaholm men nu väljer han att återvända till Skövde. Han har spelat flera elitseriesäsonger med IFK Skövde men nu är det HK Country som gäller.

– Till stor del beror det på att jag bor och arbetar i Skövde, det gör att Country känns som den allra bästa lösningen för mig. Sen får vi se hur mycket jag är med i år, jag tror inte det blir fullt matchande för min del, fortsätter Forsmoo.

HK Country kvalspelade till allsvenskan i våras men förlorade mot Anderstorp och spelar i division 1 även nästa säsong. Stöpenklubben gör en ny satsning med bland annat tidigare IFK-tränaren Henrik Schneider som huvudansvarig.

Detta i kombination med den sportsliga utmaningen gjorde att Forsmoo bestämde sig för att prova lyckan i Country.

Tidigare i Tidaholm har Forsmoo kombinerat handbollsspelande med en tränarroll men i Country kommer han enbart att fokusera på att spela.