26 jul 2014 13:12

23 jan 2015 15:47

Nytt guld till Sara Hagström

JVM i Bulgarien

Det fortsätter att gå bra för Falköpingstjejen Sara Hagström vid JVM i Bulgarien. På lördagen tog hon sitt andra guld när medeldistansen avgjordes under stor dramatik. Sara sprang in på exakt samma tid som Sina Tommer från Schweiz, vilket innebär delat guld.

Sara Hagström facit under JVM hittills är två guld (medeldistans och sprint) samt silver på långdistansen. På söndagen avgörs stafetten och då tillhör de duktiga svenska tjejerna favoriterna.

Medeldistansen bjöd på spänning. Sina Tommer inledde mycket starkt och var i särklassig ledning vid den första radiokontrollen. Dit kom hon efter 9,14 minuters löpning. Rena chockstarten av schweiziskan. Sara Hagström var i det läget långt efter. Hon stämplade som nummer 17 med tiden 11,35. Hon var då rejält efter Tommer.

– Jag missade två och en halv minut på första kontrollen, säger Hagström till orientering.se.

Hagström lät sig dock inte stressas utan sprang vidare i bra tempo. Vid den andra radiokontrollen hade hon avancerat till andra plats, bara åtta sekunder efter Sina Tommer. Slutet blev mycket spännande och Sara Hagström kom i mål på exakt samma tid som Tommer.

– Det jag är allra mest nöjd med är att jag kunde göra ett så bra tekniskt lopp efter min svaga start. Jag kom in i ett väldigt bra flyt, men jag blev överraskad när jag kom i mål och förstod att det räckte hela vägen till guld, säger Hagström.

Delat guld blev alltså facit och bronset gick till Sverige och Tisarens Andrea Svensson och med Orions Tilda Johansson på fjärde plats.

Det kan nämnas att Johanna Öberg, som tävlar för Ryda SK på Varaslätten, slutade som nummer 41. Hon hade annars en del förhoppningar knutna till sig efter ett lyckat kval där hon vann sitt heat.

För de blågula killarna var det ingen bra dag. William Pommer blev bäste svensk med 18:e plats, Simon Hector slutade 20:e och Anton Johansson 21:a.

Finske Miika Kirmula vann guldet dryga minuten före italienaren Riccardo Scarlet.

I morgon avslutas JVM i Bulgarien med stafett.

Sara Hagström facit under JVM hittills är två guld (medeldistans och sprint) samt silver på långdistansen. På söndagen avgörs stafetten och då tillhör de duktiga svenska tjejerna favoriterna.

Medeldistansen bjöd på spänning. Sina Tommer inledde mycket starkt och var i särklassig ledning vid den första radiokontrollen. Dit kom hon efter 9,14 minuters löpning. Rena chockstarten av schweiziskan. Sara Hagström var i det läget långt efter. Hon stämplade som nummer 17 med tiden 11,35. Hon var då rejält efter Tommer.

– Jag missade två och en halv minut på första kontrollen, säger Hagström till orientering.se.

Hagström lät sig dock inte stressas utan sprang vidare i bra tempo. Vid den andra radiokontrollen hade hon avancerat till andra plats, bara åtta sekunder efter Sina Tommer. Slutet blev mycket spännande och Sara Hagström kom i mål på exakt samma tid som Tommer.

– Det jag är allra mest nöjd med är att jag kunde göra ett så bra tekniskt lopp efter min svaga start. Jag kom in i ett väldigt bra flyt, men jag blev överraskad när jag kom i mål och förstod att det räckte hela vägen till guld, säger Hagström.

Delat guld blev alltså facit och bronset gick till Sverige och Tisarens Andrea Svensson och med Orions Tilda Johansson på fjärde plats.

Det kan nämnas att Johanna Öberg, som tävlar för Ryda SK på Varaslätten, slutade som nummer 41. Hon hade annars en del förhoppningar knutna till sig efter ett lyckat kval där hon vann sitt heat.

För de blågula killarna var det ingen bra dag. William Pommer blev bäste svensk med 18:e plats, Simon Hector slutade 20:e och Anton Johansson 21:a.

Finske Miika Kirmula vann guldet dryga minuten före italienaren Riccardo Scarlet.

I morgon avslutas JVM i Bulgarien med stafett.