29 jul 2014 19:49

23 jan 2015 15:47

Jan Larsson: TAIK:s start lovar gott

Snart drar fotbollen i gång höstsäsongerna på bred front. Tibro AIK har redan startat och att de åkte och vann den mycket viktiga matchen mot Karlstad BK på bortaplan imponerar. TAIK, som spelade sex oavgjorda matcher under våren, har nu två raka uddamålssegrar. Det måste stärka tränaren Jonathan Guggenheim och hans i många stycken unga lag.

Det finns både talang och kunnande i Tibro. Det gäller att hålla nivån uppe, då kommer hösten att bli riktigt trevlig och laget klarar division 2-kontraktet. Mycket starkt i så fall med tanke på att laget tappade tunga namn som Mårten Gustavsson och Johannes Grahn till IFK Skövde inför hösten.

I IFK Skövde har de tongivande roller och naturligtvis finns det goda möjligheter till serieseger och avancemang till division 2. Helt klart är att nämnda killar tillsammans med Gustav Karlsson och Petter Ahlander tillfört stabilitet som gör att risken för oväntade poängtapp känns avlägset.

IFK Skövde har bestämt sig för att ta sin fotboll till högre höjder. Skövde AIK får räkna med att det flåsas rejält i nacken. Det är ju fullt möjligt att SAIK och IFK spelar i samma serie redan till våren.

Skövde AIK ligger illa till efter vårsäsongen. De ligger sist i ettan med nio poäng och bara 13 gjorda mål. Av dem har tillskottet från Jönköping Edin Hamidovic ensam gjort sju.

Spelmässigt rullar SAIK bollen väl så bra som många av de andra lagen i en ganska jämn serie, men det gäller att det blir spetsigare framåt och att plocka in någon ny spelare på offensiva kvalitéer känns relevant. Dijan Vukojevic från Jönköpings Södra är aktuell att lånas in. Är han rätt typ för laget skall SAIK slå till.

Annars köper jag tränaren Charbel Abrahams snack att spelare som plockas skall vara sådana som direkt går in och höjer klassen. Kortsiktiga lösningar och spelare som bara kommer till ny klubb i brist på speltid är inte alltid så lyckat.

Skövde KIK drar i gång seriespelet i ettan på tisdag. Laget gjorde en bra vår och ligger fyra och behöver inte bekymra sig för att de skall åka ur som nykomling. Dock var det trist att de tvingades lämna walkover i DM-kvartsfinalen mot Lidköping i söndags. Sjukdom och jobb nämndes som skäl. Så var det säkert, men ett lag som hör hemma i en förbundsserie skall inte behöva lämna wo. Det ser inte snyggt ut.

Det finns både talang och kunnande i Tibro. Det gäller att hålla nivån uppe, då kommer hösten att bli riktigt trevlig och laget klarar division 2-kontraktet. Mycket starkt i så fall med tanke på att laget tappade tunga namn som Mårten Gustavsson och Johannes Grahn till IFK Skövde inför hösten.

I IFK Skövde har de tongivande roller och naturligtvis finns det goda möjligheter till serieseger och avancemang till division 2. Helt klart är att nämnda killar tillsammans med Gustav Karlsson och Petter Ahlander tillfört stabilitet som gör att risken för oväntade poängtapp känns avlägset.

IFK Skövde har bestämt sig för att ta sin fotboll till högre höjder. Skövde AIK får räkna med att det flåsas rejält i nacken. Det är ju fullt möjligt att SAIK och IFK spelar i samma serie redan till våren.

Skövde AIK ligger illa till efter vårsäsongen. De ligger sist i ettan med nio poäng och bara 13 gjorda mål. Av dem har tillskottet från Jönköping Edin Hamidovic ensam gjort sju.

Spelmässigt rullar SAIK bollen väl så bra som många av de andra lagen i en ganska jämn serie, men det gäller att det blir spetsigare framåt och att plocka in någon ny spelare på offensiva kvalitéer känns relevant. Dijan Vukojevic från Jönköpings Södra är aktuell att lånas in. Är han rätt typ för laget skall SAIK slå till.

Annars köper jag tränaren Charbel Abrahams snack att spelare som plockas skall vara sådana som direkt går in och höjer klassen. Kortsiktiga lösningar och spelare som bara kommer till ny klubb i brist på speltid är inte alltid så lyckat.

Skövde KIK drar i gång seriespelet i ettan på tisdag. Laget gjorde en bra vår och ligger fyra och behöver inte bekymra sig för att de skall åka ur som nykomling. Dock var det trist att de tvingades lämna walkover i DM-kvartsfinalen mot Lidköping i söndags. Sjukdom och jobb nämndes som skäl. Så var det säkert, men ett lag som hör hemma i en förbundsserie skall inte behöva lämna wo. Det ser inte snyggt ut.

  • Jan Larsson