31 jul 2014 22:02

23 jan 2015 15:47

Thorvald matchade på gamla hemmaplanen

Nu är det slut på sommarlovet.
Nästa vecka rullar seriespelet i gång, både för IFK Värsås och för IFK Skövde.
Under torsdagskvällen testade båda lagen formen på Värsås IP. En match som slutade 6–1 i fördel för bortalaget.

Topplaget i division tre, IFK Skövde vann inte helt otippat mot division 4-laget Värsås, men inledningsvis var det hemmalaget som hade kontrollen.

Det var också Värsås måltjuv Ashor Gewargis som kunde ta ledningen för hemmalaget med 1–0.

– Vi var riktigt dåliga första kvarten. Vi ställde till det ordentligt för oss och lät Värsås få sina farliga omställningar. Bakåt var vi också ganska lättlästa, men efter dryga kvarten tog vi tag i spelet och då såg det betydligt bättre ut, sade IFK Skövdes tränare Mikael Thorvald.

En uppfattning han delar med kollegan i Värsås.

– Jag tycker vi startade hyfsat och när vi dessutom fick ta ledningen såg det riktigt bra ut. Generellt tycker jag att vi genomförde en bra första halvlek, kommenterade Kim Andersson, spelande tränare i Värsås.

När Mårten Gustafsson kunde kvittera in 1–1 började spelet lossna allt mer för bortalaget.

– Efter 20 minuter tycker jag att vi hade bra kontroll på matchen. Det var en bra genomkörare för oss. Visst sprang det iväg lite mot slutet i siffror, men jag tycker att Värsås var en bra motståndare för oss så här nära inpå serien.

Omstart

På måndag startar serien om efter sommaruppehållet för hans IFK Skövde och för Värsås börjar allvaret igen den 10:e augusti mot IFK Trollhättan.

– Vi möter lag som Fristad och Götene i inledningen. Lag som vi tror spelar ett liknande spel som Värsås. Det fanns en större tanke att träningsmatcha mot Värsås än att det är lätt och fixa till en match, säger den tidigare Värsås-tränaren Thorvald.

Nu återstår två träningar innan höstsäsongen är i gång.

– Visst fanns det saker som var bra och saker som var mindre bra i den här matchen. Det märktes att det var en stund vi spelade match, men jag hoppas att vi ska få chans att rätta till bristerna under helgens träningar.

Värsås har en vecka på sig innan serieformen ska infinna sig.

– Vi har några lag i serien som bjuder på tufft motstånd och där vi behöver spela ungefär som vi gjorde mot Skövde, men inget lag i vår serie är ju i närheten så bra som de är. Vi ville ha en tuff genomkörare och det fick vi, även om det blev lite väl tungt sista 30 minuterna för oss, säger Andersson.

Topplaget i division tre, IFK Skövde vann inte helt otippat mot division 4-laget Värsås, men inledningsvis var det hemmalaget som hade kontrollen.

Det var också Värsås måltjuv Ashor Gewargis som kunde ta ledningen för hemmalaget med 1–0.

– Vi var riktigt dåliga första kvarten. Vi ställde till det ordentligt för oss och lät Värsås få sina farliga omställningar. Bakåt var vi också ganska lättlästa, men efter dryga kvarten tog vi tag i spelet och då såg det betydligt bättre ut, sade IFK Skövdes tränare Mikael Thorvald.

En uppfattning han delar med kollegan i Värsås.

– Jag tycker vi startade hyfsat och när vi dessutom fick ta ledningen såg det riktigt bra ut. Generellt tycker jag att vi genomförde en bra första halvlek, kommenterade Kim Andersson, spelande tränare i Värsås.

När Mårten Gustafsson kunde kvittera in 1–1 började spelet lossna allt mer för bortalaget.

– Efter 20 minuter tycker jag att vi hade bra kontroll på matchen. Det var en bra genomkörare för oss. Visst sprang det iväg lite mot slutet i siffror, men jag tycker att Värsås var en bra motståndare för oss så här nära inpå serien.

Omstart

På måndag startar serien om efter sommaruppehållet för hans IFK Skövde och för Värsås börjar allvaret igen den 10:e augusti mot IFK Trollhättan.

– Vi möter lag som Fristad och Götene i inledningen. Lag som vi tror spelar ett liknande spel som Värsås. Det fanns en större tanke att träningsmatcha mot Värsås än att det är lätt och fixa till en match, säger den tidigare Värsås-tränaren Thorvald.

Nu återstår två träningar innan höstsäsongen är i gång.

– Visst fanns det saker som var bra och saker som var mindre bra i den här matchen. Det märktes att det var en stund vi spelade match, men jag hoppas att vi ska få chans att rätta till bristerna under helgens träningar.

Värsås har en vecka på sig innan serieformen ska infinna sig.

– Vi har några lag i serien som bjuder på tufft motstånd och där vi behöver spela ungefär som vi gjorde mot Skövde, men inget lag i vår serie är ju i närheten så bra som de är. Vi ville ha en tuff genomkörare och det fick vi, även om det blev lite väl tungt sista 30 minuterna för oss, säger Andersson.

  • Johanna Drath