01 aug 2014 20:33

23 jan 2015 15:47

Han är senaste namnet i Tibro IK

Ronny Johansson återvänder till uppdrag i Mariestad Bois och Niklas Ljunggren lägger av. Totalt försvinner sju spelare från Tibro IK, men sju nya namn finns med i truppen inför höstens spel i division två.

Senast i raden av nyförvärv är centern Fredrik Söder, från Skövde IK. En veteranmatch i Töreboda 2013 fick Ronny Johansson att snöra på sig skridskorna igen. Förra säsongen var han tillbaka i Tibro IK, men is-comebacken avslutades också med det året.

I stället kommer Ronny Johansson arbeta tillsammans med Johan Eklund med ansvaret för värvningar och sportslig utveckling i Mariestad Bois. Detta efter att tidigare klubb och sportchef, Daniel Johansson, lämnar klubben för samma uppdrag i Piteå.

Ronny Johanssons namn är ett av sju som har valt att lämna Tibro inför säsongen 2014/2015. Ett annat avbräck är Niklas Ljunggren som helt och hållet slutar med hockeyn.

Sju namn bort, men också sju namn in. Flera av dem spelade division ett i Skövde så sent som förra säsongen. Carl Gustavsson gick från spel i Skövde till Tibro redan under våren. Nu har han fått sällskap av Jacob Larsson, David Sjöman och nu också Fredrik Söder.

– Serien ser ut att bli tuffare, men jag tycker att det ser ut som om vi kommer stå oss bra, säger Kenneth Berndtzon, Tibro IK.

Barmarksträning

Ytteforwarden 22-årige David Sjöman gjorde klart med sin nya klubb för några veckor sedan. Under sin tid i moderklubben Skövde IK har han fem säsonger i division ett på kontot, förra säsongen bokfördes han för nio poäng på 38 matcher.

Fredrik Söder, som gjorde klart med TIK i dagarna, har nio säsonger bakom sig i division ett, varav en med Tranås (2010-2011). Förra året gjorde centern 40 matcher i division ett, vilket resulterade i 28 poäng.

– Både Söder och Sjöman är fostrade i Skövde IK, och har drygt 500 division ett-matcher tillsammans på kontot. David är en slitvarg av rang, en riktigt bra två-vägsspelare, som banar väg för sina kompisar. Fredrik är en smart spelande center och poängplockare. Riktigt bra tekare och mycket användbar i powerplay/boxplay, fortsätter Kenneth Berndtzon.

Nästa vecka fortsätter Tibro son barmarksträning för att sedan gå på is i vecka 33.

Senast i raden av nyförvärv är centern Fredrik Söder, från Skövde IK. En veteranmatch i Töreboda 2013 fick Ronny Johansson att snöra på sig skridskorna igen. Förra säsongen var han tillbaka i Tibro IK, men is-comebacken avslutades också med det året.

I stället kommer Ronny Johansson arbeta tillsammans med Johan Eklund med ansvaret för värvningar och sportslig utveckling i Mariestad Bois. Detta efter att tidigare klubb och sportchef, Daniel Johansson, lämnar klubben för samma uppdrag i Piteå.

Ronny Johanssons namn är ett av sju som har valt att lämna Tibro inför säsongen 2014/2015. Ett annat avbräck är Niklas Ljunggren som helt och hållet slutar med hockeyn.

Sju namn bort, men också sju namn in. Flera av dem spelade division ett i Skövde så sent som förra säsongen. Carl Gustavsson gick från spel i Skövde till Tibro redan under våren. Nu har han fått sällskap av Jacob Larsson, David Sjöman och nu också Fredrik Söder.

– Serien ser ut att bli tuffare, men jag tycker att det ser ut som om vi kommer stå oss bra, säger Kenneth Berndtzon, Tibro IK.

Barmarksträning

Ytteforwarden 22-årige David Sjöman gjorde klart med sin nya klubb för några veckor sedan. Under sin tid i moderklubben Skövde IK har han fem säsonger i division ett på kontot, förra säsongen bokfördes han för nio poäng på 38 matcher.

Fredrik Söder, som gjorde klart med TIK i dagarna, har nio säsonger bakom sig i division ett, varav en med Tranås (2010-2011). Förra året gjorde centern 40 matcher i division ett, vilket resulterade i 28 poäng.

– Både Söder och Sjöman är fostrade i Skövde IK, och har drygt 500 division ett-matcher tillsammans på kontot. David är en slitvarg av rang, en riktigt bra två-vägsspelare, som banar väg för sina kompisar. Fredrik är en smart spelande center och poängplockare. Riktigt bra tekare och mycket användbar i powerplay/boxplay, fortsätter Kenneth Berndtzon.

Nästa vecka fortsätter Tibro son barmarksträning för att sedan gå på is i vecka 33.

  • Johanna Drath