03 aug 2014 20:24

23 jan 2015 15:47

Albin förlorade VM–ledningen

FMCK Skövdes Albin Elowson fick nöja sig med en fjärde respektive femteplats vid Italiens VM–deltävling i Lumezzane. Samtidigt blev Värsåskillens svåraste titelkonkurrent, hemmaföraren Davide Soreca tvåa och etta.

Resultaten i Youth World Cup innebar att Soreca återtog tabelledningen från Albin. Nu med 183 poäng mot Abins 175. Endast en tvådagars deltävling återstår.

Lördagens tävling i Italien präglades av, törs vi påstå, osportsligt uppträdande av publiken. I en mycket svår passage på en transportsträcka som gick i en brant backe uppför en bäck, fick hemmaförarna hjälp att ta sig upp medan många av de gästande konkurrenterna körde stopp och drog på sig tidsprick.

Skyfallsliknande regn

Det drabbade även Albin som fick två minuters tillägg i lördags och förlorade minst en placering. Dag två då Lumezzanetrakten dränktes av skyfallsliknande regn, blev det ytterligare en minuts tillägg för Albin och säsongens bottennapp var ett faktum.

Albin Husqvarnakollega Jesper Börjesson, Tibro MK, råkade ut för liknande problem och inledde med en niondeplats i lördags, inklusive tre minuters transportprick. Dag två slutade han sjua, med två minuters tillägg.

Trots motgångarna i Italien håller Jesper sin tidigare fjärdeposition i Youth World Cup, med fortsatt medaljchans då den individuella VM-säsongen avslutas i Frankrike.

I JVM hade även Tibro MK:s Oliver Nelson bekymmer och tvingades utgå i lördag. Men kom igen dag två och blev åtta. Totalt ligger han elva med 69 poäng.

Resultaten i Youth World Cup innebar att Soreca återtog tabelledningen från Albin. Nu med 183 poäng mot Abins 175. Endast en tvådagars deltävling återstår.

Lördagens tävling i Italien präglades av, törs vi påstå, osportsligt uppträdande av publiken. I en mycket svår passage på en transportsträcka som gick i en brant backe uppför en bäck, fick hemmaförarna hjälp att ta sig upp medan många av de gästande konkurrenterna körde stopp och drog på sig tidsprick.

Skyfallsliknande regn

Det drabbade även Albin som fick två minuters tillägg i lördags och förlorade minst en placering. Dag två då Lumezzanetrakten dränktes av skyfallsliknande regn, blev det ytterligare en minuts tillägg för Albin och säsongens bottennapp var ett faktum.

Albin Husqvarnakollega Jesper Börjesson, Tibro MK, råkade ut för liknande problem och inledde med en niondeplats i lördags, inklusive tre minuters transportprick. Dag två slutade han sjua, med två minuters tillägg.

Trots motgångarna i Italien håller Jesper sin tidigare fjärdeposition i Youth World Cup, med fortsatt medaljchans då den individuella VM-säsongen avslutas i Frankrike.

I JVM hade även Tibro MK:s Oliver Nelson bekymmer och tvingades utgå i lördag. Men kom igen dag två och blev åtta. Totalt ligger han elva med 69 poäng.

  • Anders Hallberg