08 aug 2014 21:48

23 jan 2015 15:29

Populärt 30-årskalas på Billingehov

Billingehov firade 30 år och gjorde det inför välfyllda läktare.
Kvällen handlade mycket om hockey, men innehöll även en hel del annat – till exempel uppträdande från Ammotrack, uppvisning i konståkning och autografskrivande hockeyproffs.

Skövdebandet Ammotrack slog – bokstavligen talat – an tonen för firandet i Billingehov när de dundrade i gång en fartfylld och uppskattad minikonsert i entrén. I takt med att Ammotrack spelade strömmade alltmer publik till Billingehov och läktarna fylldes på.

Under kvällen fanns Skövdes hockeyexporter Anton Strålman och Max Friberg på plats för att skriva autografer. Strålman som så sent som i våras spelade final i Stanley Cup tyckte om att vara tillbaka i Billingehov.

– Har mycket minnen från hallen och det är alltid roligt att vara tillbaks, säger Strålman som var uppskattad bland autografjägarna.

Efter tre säsonger i New York Rangers har Strålman nu bytt klubb och ska i fortsättningen spela för Tampa Bay Lightning.

– Det ska bli spännande och jag tycker att de har ett intressant lag. Det är en klubb med framtidsutsikter som kommer att växa med åren och bli riktigt bra, fortsätter Strålman.

Max Friberg fanns förutom autografskrivandet även med på ett annat hörn under firandet. Ett nytt stipendium har instiftats i hans namn och det delades ut för första gången under kvällen. Det går till en junior i Skövde IK och årets pristagare blev Erik Dahné.

Ett annat inslag under 30-årsfirandet var Skövde KK som svarade för två olika uppvisningar i konståkning under pauserna. I den första pausen visade en grupp ungdomar upp sina färdigheter och i nästa paus var det Sandra Eriksson som bjöd på ett soloprogram.

Före nedsläpp på hockeymatchen hölls det tal av fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Eneroth samt kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson innan Johanna Beijbom sjöng nationalsången.

Skövdebandet Ammotrack slog – bokstavligen talat – an tonen för firandet i Billingehov när de dundrade i gång en fartfylld och uppskattad minikonsert i entrén. I takt med att Ammotrack spelade strömmade alltmer publik till Billingehov och läktarna fylldes på.

Under kvällen fanns Skövdes hockeyexporter Anton Strålman och Max Friberg på plats för att skriva autografer. Strålman som så sent som i våras spelade final i Stanley Cup tyckte om att vara tillbaka i Billingehov.

– Har mycket minnen från hallen och det är alltid roligt att vara tillbaks, säger Strålman som var uppskattad bland autografjägarna.

Efter tre säsonger i New York Rangers har Strålman nu bytt klubb och ska i fortsättningen spela för Tampa Bay Lightning.

– Det ska bli spännande och jag tycker att de har ett intressant lag. Det är en klubb med framtidsutsikter som kommer att växa med åren och bli riktigt bra, fortsätter Strålman.

Max Friberg fanns förutom autografskrivandet även med på ett annat hörn under firandet. Ett nytt stipendium har instiftats i hans namn och det delades ut för första gången under kvällen. Det går till en junior i Skövde IK och årets pristagare blev Erik Dahné.

Ett annat inslag under 30-årsfirandet var Skövde KK som svarade för två olika uppvisningar i konståkning under pauserna. I den första pausen visade en grupp ungdomar upp sina färdigheter och i nästa paus var det Sandra Eriksson som bjöd på ett soloprogram.

Före nedsläpp på hockeymatchen hölls det tal av fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Eneroth samt kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson innan Johanna Beijbom sjöng nationalsången.