08 aug 2014 22:35

23 jan 2015 15:48

Foto:

Stark SIK-insats i jubileumsmatch

Skövde IK hade fint främmat i säsongens första träningsmatch.
SM-finalisten Färjestad gästade Billingehov i samband med 30-årsjubileumet, men SIK stod upp bra mot SHL-motståndet.
– Kul att vi efter bara fyra ispass spelar så vårdat med puck och vågar spela hockey mot ett lag som Färjestad, säger SIK:s tränare Fredrik Ljunggren.

Ett inspirerat Skövde höll jämna steg med Karlstadlaget i den första perioden, vilket skottstatistiken 7–6 till SIK skvallrar om. Hemmalaget fick chansen i ett par tidiga powerplay, vilket gjorde att man kom ner i offensiv zon, men några mål blev det inte.

– Vi gick ut med mycket energi och den hade vi ju till stor del gratis genom att spela första träningsmatchen mot Färjestad och med en så här stor publik i början av augusti. Det är vi inte bortskämda med annars, fortsätter Ljunggren och syftar på de 2 400 personerna på läktaren.

Färjestad såg segt ut inledningsvis och laget som gick till SM-final i våras bjöd inte på något SHL-tempo, men hade ändå ett par chanser i den första perioden. SIK-målvakten Pierre Svensson ställdes dock aldrig på några större prov utan höll nollan intakt till den första pausen.

Klepis spräckte nollan

Skövde fortsatte respektlöst efter vilan, men halvvägs in i perioden spräckte Karlstadlaget nollan när KHL-nyförvärvet Jakub Klepis sköt ett skott som styrde på en SIK-spelare och in bakom Svensson. Sedan dröjde det inte länge förrän Joakim Hillding kunde öka till 2–0 efter att hemmalaget tappat pucken i egen zon.

Efter målen kunde Färjestad skaffa sig ett allt kraftigare övertag. Skövde var dock nära en reducering efter en farlig styrning, men FBK:s nye målvakt Justin Pogge reflexräddade med plockhandsken.

I stället blev det 3–0 med 21 sekunder kvar av perioden. Hillding hittade rätt på nytt när han stilfullt vispade in ett direktskott bakom Svensson.

– Kvaliteten höjdes i den andra perioden med fler målchanser och när vi gjorde första målet blev det lite ketchupeffekt och energin hos Skövde lade av lite, menar Färjestads tränare Tommy Samuelsson – som gillade kvällen i Billingehov.

– Totalt sett en jättetrevlig tillställning och en bra match över 60 minuter, säger FBK-tränaren.

Svensson bra

Joakim Hillding var het värre den här kvällen och knappt sju minuter in på den tredje perioden satte han sitt tredje mål. 4–0 till Färjestad som spelade ut och SIK hade större bekymmer att hänga med. Bortalaget hade ett par puckar i målramen, men värmlänningarnas målskörd stannade vid fyra mål. Inte minst tack vare Pierre Svensson som spelade mycket bra i hemmamålet. Han hade en hel del att göra mellan varven.

– Det var skoj att spela och jag tycker att vi stod upp ganska bra. Särskilt första halvan av matchen höll vi jämna steg med dem, kommenterar målvakten som är tillbaka i Skövde IK efter några år i andra klubbar.

0–4 såg ut att bli slutresultatet, men med mindre än minuten kvar av matchen lyckades Skövde få in ett – på det stora hela välförtjänt – reduceringsmål genom Jesper Hultman.

– Roligt att vi fick spräcka nollan så att det inte blev tomt i den kolumnen, avslutar Fredrik Ljunggren.

Ett inspirerat Skövde höll jämna steg med Karlstadlaget i den första perioden, vilket skottstatistiken 7–6 till SIK skvallrar om. Hemmalaget fick chansen i ett par tidiga powerplay, vilket gjorde att man kom ner i offensiv zon, men några mål blev det inte.

– Vi gick ut med mycket energi och den hade vi ju till stor del gratis genom att spela första träningsmatchen mot Färjestad och med en så här stor publik i början av augusti. Det är vi inte bortskämda med annars, fortsätter Ljunggren och syftar på de 2 400 personerna på läktaren.

Färjestad såg segt ut inledningsvis och laget som gick till SM-final i våras bjöd inte på något SHL-tempo, men hade ändå ett par chanser i den första perioden. SIK-målvakten Pierre Svensson ställdes dock aldrig på några större prov utan höll nollan intakt till den första pausen.

Klepis spräckte nollan

Skövde fortsatte respektlöst efter vilan, men halvvägs in i perioden spräckte Karlstadlaget nollan när KHL-nyförvärvet Jakub Klepis sköt ett skott som styrde på en SIK-spelare och in bakom Svensson. Sedan dröjde det inte länge förrän Joakim Hillding kunde öka till 2–0 efter att hemmalaget tappat pucken i egen zon.

Efter målen kunde Färjestad skaffa sig ett allt kraftigare övertag. Skövde var dock nära en reducering efter en farlig styrning, men FBK:s nye målvakt Justin Pogge reflexräddade med plockhandsken.

I stället blev det 3–0 med 21 sekunder kvar av perioden. Hillding hittade rätt på nytt när han stilfullt vispade in ett direktskott bakom Svensson.

– Kvaliteten höjdes i den andra perioden med fler målchanser och när vi gjorde första målet blev det lite ketchupeffekt och energin hos Skövde lade av lite, menar Färjestads tränare Tommy Samuelsson – som gillade kvällen i Billingehov.

– Totalt sett en jättetrevlig tillställning och en bra match över 60 minuter, säger FBK-tränaren.

Svensson bra

Joakim Hillding var het värre den här kvällen och knappt sju minuter in på den tredje perioden satte han sitt tredje mål. 4–0 till Färjestad som spelade ut och SIK hade större bekymmer att hänga med. Bortalaget hade ett par puckar i målramen, men värmlänningarnas målskörd stannade vid fyra mål. Inte minst tack vare Pierre Svensson som spelade mycket bra i hemmamålet. Han hade en hel del att göra mellan varven.

– Det var skoj att spela och jag tycker att vi stod upp ganska bra. Särskilt första halvan av matchen höll vi jämna steg med dem, kommenterar målvakten som är tillbaka i Skövde IK efter några år i andra klubbar.

0–4 såg ut att bli slutresultatet, men med mindre än minuten kvar av matchen lyckades Skövde få in ett – på det stora hela välförtjänt – reduceringsmål genom Jesper Hultman.

– Roligt att vi fick spräcka nollan så att det inte blev tomt i den kolumnen, avslutar Fredrik Ljunggren.

Matchen i siffror

Träningsmatch:

SKÖVDE IK–FÄRJESTADS BK

0–4 (0–0, 0–3, 0–1)

Första perioden: -.

Utv, S: 1x2 min. F: 2x2 min.

Skott: 7–6.

Andra perioden: 0–1 (11.21) Jakub Klepis ass Milan Gulas, 0–2 (12.39) Joakim Hillding ass Ludwig Byström och Luciano Aquino, 0–3 (19.39) Joakim Hillding ass Johan Olofsson och Luciano Aquino.

Utv, S: 1x2 min. F: -.

Skott: 8–12.

Tredje perioden: 0–4 (6.55) Joakim Hillding ass Johan Olofsson och Luciano Aquino, 1–4 (19.14) Jesper Hultman ass Anton Zell.

Utv, S: -. F: -.

Skott: 9–9. Totalt: 24–27.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 2 367.