11 aug 2014 13:17

23 jan 2015 15:29

Inför Norrby–SAIK

Division 1 södra:

Norrby-Skövde AIK

Nu börjar allvaret för Skövde AIK. Laget ligger sist i division 1 inför höstpremiären mot Norrby som spelas på måndagskvällen på Borås Arena.– Vi skall ge allt för att ge oss en bra start på hösten. En trepoängare direkt vore otroligt skönt, säger tränaren Charbel Abraham.

Målsättningen är naturligtvis att klättra i tabellen och då gäller det att komma i gång med poängplockandet direkt. Nykomlingen Norrby spelare SAIK oavgjort mot hemma och här finns det absolut chans till poäng.

– Ingen nackdel för oss att matchen spelas på konstgräs. Jag tycker vi hade bra koll på dem hemma och släppte inte till så många chanser, sedan hoppas jag att det skall lossna framåt, säger SAIK-tränaren.

Skövde AIK har spelat två matcher efter sommaruppehållet. Förlust i DM mot FC Trollhättan och senast seger i Svenska Cupen mot division 3-laget Kumla.

Norrby har också avancerat i cupen, men spelade sin match före uppehållet. Nu har de lottats mot Gais. Ett Norrby som annars slutade vårsäsongen bra med två raka segrar.

SAIK planerar inga stora förändringar i laget i jämförelse med det som spelade mot Kumla i tisdags. Dock är det frågetecken för Linus Johansson som har ont i en fot. Dessutom är Anton Vilstrup avstängd och unge talangen Rasmus Örqvist bortrest. Annars blir det samma trupp som senast.

Jesper Johansson och Martin Gerhardsson är fortfarande sjuka.

Målsättningen är naturligtvis att klättra i tabellen och då gäller det att komma i gång med poängplockandet direkt. Nykomlingen Norrby spelare SAIK oavgjort mot hemma och här finns det absolut chans till poäng.

– Ingen nackdel för oss att matchen spelas på konstgräs. Jag tycker vi hade bra koll på dem hemma och släppte inte till så många chanser, sedan hoppas jag att det skall lossna framåt, säger SAIK-tränaren.

Skövde AIK har spelat två matcher efter sommaruppehållet. Förlust i DM mot FC Trollhättan och senast seger i Svenska Cupen mot division 3-laget Kumla.

Norrby har också avancerat i cupen, men spelade sin match före uppehållet. Nu har de lottats mot Gais. Ett Norrby som annars slutade vårsäsongen bra med två raka segrar.

SAIK planerar inga stora förändringar i laget i jämförelse med det som spelade mot Kumla i tisdags. Dock är det frågetecken för Linus Johansson som har ont i en fot. Dessutom är Anton Vilstrup avstängd och unge talangen Rasmus Örqvist bortrest. Annars blir det samma trupp som senast.

Jesper Johansson och Martin Gerhardsson är fortfarande sjuka.

Omgången:Motala–Oddevold 3–0, Uddevalla–Trelleborg 1–1, Oskarhamn–Qviding, 11/8: Fc Trollhättan–Utsikten, Kristianstad–Lund, Örgryte–Halmia Tre senaste matcherna:

Skövde AIK: Halmia (h) 1–1, Lund (h) 1–2, Oddevold (b) 1–2.

Norrby: Oddevold (b) 3–1, Trelleborg (h) 2–1, Utsikten (b) 0–3.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic, Andreas Uusitalo, Elon Keymer, Jimmie Engqvist, Hanna Abraham, Linus Johansson, David Lidholm, Bilos Yonakhir, David Lager, Edin Hamidovic, Sargon Abraham, Tom Cengiz, Arbitrim Suljev, Florian Brahimi, Armend Suljev.