13 aug 2014 16:57

23 jan 2015 15:48

SAIK värvar från Brasilien

FOTBOLL: Skövde AIK har gjort klart med den brasilianska anfallaren Vanderson Da Silva Souza eller Vandinho som han kort och gott kallas. En 27-åring med rykte om sig att vara en målskytt av rang.

SAIK ligger illa till i division 1-serien och har framför allt haft problem med att göra mål. Nu har man tagit det här initiativet för att försöka få en lösning på det problemet genom att värva en spelare som har meriter från den brasilianska förstaligan.

Det hela blev aktuellt i förra veckan och sedan har det gått snabbt. Han kom till Sverige i söndags, skrev på innan transferfönstret stängde och på onsdagskvällen gjorde han sin första träning med laget.

Han hinner bli spelklar till söndagens match mot Örgryte, men SAIk hoppas att han kan spela i cupmatchen mot Varberg den 20 augusti. Det hänger på hur fort går med handläggningen hos Migrationsverket.

– Vi kommer att ligga på för att det skall gå så snabbt som möjligt, kommenterar SAIK:s klubbchef Per Åstemo

SAIK ligger illa till i division 1-serien och har framför allt haft problem med att göra mål. Nu har man tagit det här initiativet för att försöka få en lösning på det problemet genom att värva en spelare som har meriter från den brasilianska förstaligan.

Det hela blev aktuellt i förra veckan och sedan har det gått snabbt. Han kom till Sverige i söndags, skrev på innan transferfönstret stängde och på onsdagskvällen gjorde han sin första träning med laget.

Han hinner bli spelklar till söndagens match mot Örgryte, men SAIk hoppas att han kan spela i cupmatchen mot Varberg den 20 augusti. Det hänger på hur fort går med handläggningen hos Migrationsverket.

– Vi kommer att ligga på för att det skall gå så snabbt som möjligt, kommenterar SAIK:s klubbchef Per Åstemo