15 aug 2014 21:43

23 jan 2015 15:48

IFK Värsås vände förgäves

FOTBOLL: Utan poäng mot serieledaren efter sent avgörande

IFK Värsås vände underläge till ledning i andra halvlek och var nära att ta poäng av serieledande Åsarp/Trädet, men blev helt utan till slut.
– Vi var värda en poäng åtminstone, säger Värsåstränaren Kim Andersson.

Värsås föll med uddamålet och det var en bitter förlust. Hemmalaget hade vänt underläge med 0–1 till ledning inom loppet av två minuter i den andra halvleken. Båda gångerna var det notoriske målskytten Ashor Gewargis som hittade rätt. Plötsligt var det Värsås som satt i förarsätet och Åsarp/Trädet fick jaga.

– Det var nästan som om målen kom för tidigt. Vi sjönk ner för mycket och då fick de press på oss, fortsätter Andersson.

Åsarp/Trädet skapade dock inte speciellt mycket farliga chanser och kvitteringen var snöplig för hemmalaget. En frispark in i straffområdet nickskarvades olyckligt i mål av egen spelare. Målet gav bortalaget luft under vingarna, men Värsås stod emot ganska bra.

Nickskarv

Samtidigt hade hemmalaget ett par hyfsade lägen att återta ledningen. Sex minuter före full tid föll sedan det avgörande målet. Återigen var det en frispark in i hemmalagets straffområde och den här gången var det Åsarp/Trädets Marcus Blom som skarvade bollen i mål.

Surt för Värsås som därmed blev helt lottlöst efter en stark vändning.

– Det kunde lika gärna ha varit vi som fått in ett slumpmål på slutet, tycker Kim Andersson.

Hemmalaget saknade flera ordinarie spelare och det satte sina spår. Trots det var man nära att ta poäng mot serieledande Åsarp/Trädet.

– Jag är inte besviken, men det känns ju tråkigt och jag tycker vi hade lite oflyt. Vi stod upp bra med så många spelare borta, fortsätter Andersson.

Värsås fick dessutom en mardrömsstart på matchen när Åsarp/Trädet gjorde 1–0 redan efter 45 sekunder. Laget kämpad dock på och var nära att få betalt i form av poäng, men spelmässigt var det ingen större match och det var svårspelat på det våta underlaget. Det betydde många felpass och missbedömningar i olika situationer.

Värsås föll med uddamålet och det var en bitter förlust. Hemmalaget hade vänt underläge med 0–1 till ledning inom loppet av två minuter i den andra halvleken. Båda gångerna var det notoriske målskytten Ashor Gewargis som hittade rätt. Plötsligt var det Värsås som satt i förarsätet och Åsarp/Trädet fick jaga.

– Det var nästan som om målen kom för tidigt. Vi sjönk ner för mycket och då fick de press på oss, fortsätter Andersson.

Åsarp/Trädet skapade dock inte speciellt mycket farliga chanser och kvitteringen var snöplig för hemmalaget. En frispark in i straffområdet nickskarvades olyckligt i mål av egen spelare. Målet gav bortalaget luft under vingarna, men Värsås stod emot ganska bra.

Nickskarv

Samtidigt hade hemmalaget ett par hyfsade lägen att återta ledningen. Sex minuter före full tid föll sedan det avgörande målet. Återigen var det en frispark in i hemmalagets straffområde och den här gången var det Åsarp/Trädets Marcus Blom som skarvade bollen i mål.

Surt för Värsås som därmed blev helt lottlöst efter en stark vändning.

– Det kunde lika gärna ha varit vi som fått in ett slumpmål på slutet, tycker Kim Andersson.

Hemmalaget saknade flera ordinarie spelare och det satte sina spår. Trots det var man nära att ta poäng mot serieledande Åsarp/Trädet.

– Jag är inte besviken, men det känns ju tråkigt och jag tycker vi hade lite oflyt. Vi stod upp bra med så många spelare borta, fortsätter Andersson.

Värsås fick dessutom en mardrömsstart på matchen när Åsarp/Trädet gjorde 1–0 redan efter 45 sekunder. Laget kämpad dock på och var nära att få betalt i form av poäng, men spelmässigt var det ingen större match och det var svårspelat på det våta underlaget. Det betydde många felpass och missbedömningar i olika situationer.