16 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:48

Inför Vallen-Skövde KIK

Skövde KIK har fått en riktigt bra start i höstserien. Inledningsvis har laget revanscherat mot både Sil och Rossö. Lag som besegrade Skövde i våras. Nu ställs Skövde mot tabelljumbon Vallen. I vårens match kom Skövdes första serieseger genom 6–2 mot Vallen och det är på förhand inget som talar emot att det inte ska bli en repris av vårens möte på lördag.

Skövde kan dessutom slappna, då laget mer eller mindre är säkrat ett kontrakt i division ett nästa säsong. För Vallen ser det betydligt jobbigare ut. Seriejumbon har nio poäng efter 14 matcher och har fem poäng upp till Falköpings KIK som ligger ovanför strecket.

Skövdetjejerna föll dock i Svenska Cupen mot division 1-kollegan Mariebo i veckan efter det att motståndarna avgjort i slutet. Återstår att se om SKIK-tjejerna har lyckats med att skaka av sig den förlusten.

Hur som helst kan nu Skövde KIK lägga allt fokus på seriespelet och faktum är att laget har stora möjligheter att nå en riktigt framskjuten placering redan så här första året i ettan.

Målet för klubben är också att fortsätta att utveckla spelarna inför framtiden.

Hur som helst så gäller för Skövdelaget att fortsätta på den inslagna vägen. I senaste seriematchen var det bra försvarsspel och framåt har laget för det mesta lätt att hitta målet.

Skövde kan dessutom slappna, då laget mer eller mindre är säkrat ett kontrakt i division ett nästa säsong. För Vallen ser det betydligt jobbigare ut. Seriejumbon har nio poäng efter 14 matcher och har fem poäng upp till Falköpings KIK som ligger ovanför strecket.

Skövdetjejerna föll dock i Svenska Cupen mot division 1-kollegan Mariebo i veckan efter det att motståndarna avgjort i slutet. Återstår att se om SKIK-tjejerna har lyckats med att skaka av sig den förlusten.

Hur som helst kan nu Skövde KIK lägga allt fokus på seriespelet och faktum är att laget har stora möjligheter att nå en riktigt framskjuten placering redan så här första året i ettan.

Målet för klubben är också att fortsätta att utveckla spelarna inför framtiden.

Hur som helst så gäller för Skövdelaget att fortsätta på den inslagna vägen. I senaste seriematchen var det bra försvarsspel och framåt har laget för det mesta lätt att hitta målet.

Övriga matcher

15 augusti: Sil–Holmalund. 16: Vara SK–Stångenäs, Rössö Uddevalla–Skoghall, Lidköping–Mariestads BoIS.17: Falköpings KIK–Gauthiod.

Lagens tre senste matcher

Vallen: Gauthiod (b) 0–3, Vara (h) 2–2, Rossö (b) 1–5.

Skövde KIK: Rossö (h) 4–0, Sil (h) 0–0, Vara (b) 1–1.