19 aug 2014 17:35

23 jan 2015 15:48

SGP-seger för Louise i dubbel

BADMINTON: Louise Eriksson från Tibro visar framfötterna på hög nationell nivå.
I helgen blev det dubbelseger i en deltävling i Svenska Grand Prix.

Louise – som denna säsong spelar seriespel med danska klubben Lilleröd – spelade vid deltävlingen i Täby dubbel tillsammans med Cecilia Bjunér från Kista. En nyhet till årets säsong är att det internationella badmintonförbundet vill inför ett nytt sätt att räkna och detta användes vid SGP-tävlingen i Täby. Det nya räknesättet innebär att man spelar bäst av fem set till elva utan förlängning.

Louise och Cecilia tog sig utan alltför stora besvär fram till finalen, men där fick paret kämpa för segern. De ställdes mot landslagsspelarna Emma Wengberg och Ellinor Widh från Malmö och lyckades vinna med knappa 11–10, 11–10 och 11–10.

I mixeddubbel ställde Louise upp med sin nya mixedpartner Kristoffer Knudsen från Köpenhamn och tanken är att Louise och Kristoffer förutom ett par danska turneringar även ska testa sina vingar på Europatouren.

I semifinalen slog de förstaseedade paret Clara Nistad/Sebastan Gransbo från Täby med 11–10, 11–4, 11–10. Landslagets Emma Wengberg i par med Filip Myrén blev dock för svårt i finalen där det blev stryk med siffrorna 11–9, 11–7, 11–5.

Louise – som denna säsong spelar seriespel med danska klubben Lilleröd – spelade vid deltävlingen i Täby dubbel tillsammans med Cecilia Bjunér från Kista. En nyhet till årets säsong är att det internationella badmintonförbundet vill inför ett nytt sätt att räkna och detta användes vid SGP-tävlingen i Täby. Det nya räknesättet innebär att man spelar bäst av fem set till elva utan förlängning.

Louise och Cecilia tog sig utan alltför stora besvär fram till finalen, men där fick paret kämpa för segern. De ställdes mot landslagsspelarna Emma Wengberg och Ellinor Widh från Malmö och lyckades vinna med knappa 11–10, 11–10 och 11–10.

I mixeddubbel ställde Louise upp med sin nya mixedpartner Kristoffer Knudsen från Köpenhamn och tanken är att Louise och Kristoffer förutom ett par danska turneringar även ska testa sina vingar på Europatouren.

I semifinalen slog de förstaseedade paret Clara Nistad/Sebastan Gransbo från Täby med 11–10, 11–4, 11–10. Landslagets Emma Wengberg i par med Filip Myrén blev dock för svårt i finalen där det blev stryk med siffrorna 11–9, 11–7, 11–5.